İsrail ile Hizbullah'tan peş peşe açıklamalar: Karşılıklı saldırılar sürüyor!

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in sınır hattında yer alan Metulla yerleşim birimindeki bir askeri hedefe saldırı düzenlediğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 21:26 GÜNCELLEME 26.06.2024 21:44 DÜNYA
İsrail ile Hizbullah'tan peş peşe açıklamalar: Karşılıklı saldırılar sürüyor!
İsrail ile Hizbullah'tan peş peşe açıklamalar: Karşılıklı saldırılar sürüyor!

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Metulla'da İsrail askerlerinin kullandığı binaların tam isabet vurulduğu, vurulan yerlerde yangın çıktığı ve içindeki askerlerin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, Lübnan'dan, İsrail'in kuzeyindeki Metulla yerleşim birimine 4 tanksavar füze fırlatıldığı, saldırıda evlerde maddi hasar oluşurken can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyinde Şuba, Ayta eş-Şab ve El-Hıyam bölgelerinde Hizbullah'a ait bir yapı, bir gözetleme noktası ve askeri bir binanın vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada, Şeba, Kefr Şuba, Kefr Hammam ve El-Matmura bölgelerine de topçu ateşiyle saldırı düzenlendiği aktarıldı.

Lübnan haber ajansı NNA ise Zabkin ve Yater kasabalarının etekleri ile civar vadilerin İsrail'in aralıklı topçu bombardımanına maruz kaldığını açıkladı.

Haberde, İsrail savaş uçaklarının, El-Hıyam-Bab es-Seniyye ve Ayta eş-Şab beldelerini karadan havaya füzelerle vurduğu, El-Vezzani kasabasına da topçu ateşi saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Sıcak çatışma devam ediyor: Erdoğan'dan kritik temas! Sıcak çatışma devam ediyor: Erdoğan'dan kritik temas!

İki Avrupa ülkesinden savaş kararı! Vatandaşlara peş peşe uyarıİki Avrupa ülkesinden savaş kararı! Vatandaşlara peş peşe uyarı

AB'den son dakika uyarısı! Savaş kapıya dayandı...AB'den son dakika uyarısı! Savaş kapıya dayandı...

İsrail'den Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesine saldırı İsrail'den Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesine saldırı

ABD ile Rusya'dan son dakika savaş uyarısı: İletişim hattı açık!ABD ile Rusya'dan son dakika savaş uyarısı: İletişim hattı açık!

Hakan Fidan'ın ardından bir uyarı da Beyaz Saray'dan: 'Bölgesel savaşa dönebilir'Hakan Fidan'ın ardından bir uyarı da Beyaz Saray'dan: 'Bölgesel savaşa dönebilir'

İsrail'de Lübnan'a saldırı hazırlığında yoğunlukİsrail'de Lübnan'a saldırı hazırlığında yoğunluk

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • Hakan TAŞÇI 2 gün önce Şikayet Et
    İsrail ve Hizbullah.Danışıklı dövüş yapmayın.Mazlumları öldürmeyin.Hizbullah Gir İsraile yoket artık .Gazzede gördük hizbullah lideri saatlerce konuştu. İçerk bomboştu. Dağ fare doğurdu Gazzede Mazlumlar öldü.Lübnanı israile teslim etmezsiniz inşallah. Hizbullah ya bu coğrafyayı adam gibi koru evlatlar boş yere şehit olmasın Yada bu coğrafyadan çekil.Müslümanları ayrıştırıp katletme
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 2 gün önce Şikayet Et
    İsrail ve Hizbullah.Danışıklı dövüş yapmayın.Mazlumları öldürmeyin.Hizbulla.Gir Filistine yoket artık .Gazzede gördük hizbulkah lideri saatlerce konuştu. İçerk bomboştu. Dağ fare doğurdu Gazzede Mazlumlar öldü.Lübnanı israile teslim etmezsiniz inşallah. Hizbullah ya bu coğrafyayı adam gibi koru evlatlar boş yere şehit olmasın Yada bu coğrafyadan çekil.Müslümanları ayrıştırıp katletme
    Cevapla
  • Çetin 2 gün önce Şikayet Et
    tek yaptıkları ve yapacakları sivil halkı bombalamak. acil hava savunma sistemleri yerleştirilmeli
    Cevapla
  • Bozoklar 2 gün önce Şikayet Et
    Hizbullah İran'ın kontrol ve güdümünde. Hizbullah Gazze'de Hamas'ın mücadelesine katılmadı, Hamas'ı sattı şimdi de İsrail'in Lübnan'i işgal etmesi için gerekçe ve zemin hazırlıyor. Siyonistlerin öncü kolu şeytan İran hep gavura çalışıyor.
    Cevapla
  • Salih 2 gün önce Şikayet Et
    Yorumlra bakınca herkes kararını vermiş İsrail saflarında müslümna karşı iftira ve çamur atma çabasında.. elbet hesap gününü göreceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR