Rusya'dan son dakika ABD ve Türkiye açıklaması! Hamas'a desteğini ilan etti

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD'nin Gazze kararını savaş sürecini sabote etmek için kullandığını belirterek, ateşkes konusunda görüşlerinin daha şeffaf olduğunu söyleyerek Hamas'a destek verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 02:42 GÜNCELLEME 02.07.2024 02:42 DÜNYA
Rusya'dan son dakika ABD ve Türkiye açıklaması! Hamas'a desteğini ilan etti
Rusya'dan son dakika ABD ve Türkiye açıklaması! Hamas'a desteğini ilan etti

Son dakika Rusya haberleri: Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Birleşmiş Milletler (BM) binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazze'deki ateşkes müzakereleri konusunda ABD'yi süreci sabote etmekle suçlayan Nebenzia, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili de önemli bir Türkiye itirafında bulundu. 

Rusya'dan son dakika ABD ve Türkiye açıklaması! Hamas'a desteğini ilan etti

Nebanzia ilk olarak, "BMGK 10 Haziran'da Gazze'de ateşkese ilişkin bir karar kabul etti. İsrail'in durmak bilmeyen saldırıları, söz konusu kararın uygulanmadığını gösteriyor. BMGK, kararın uygulanması için ne yapabilir?" sorusunu yanıtladı.

'KESİN, ACİL VE DENETLENEBİLEN ATEŞKES TALEBİNDE BULUNMASI GEREKİYOR'

Nebenzia, öncellikle "kesin, acil ve denetlenebilen" ateşkes talebinde bulunulması gerektiğini vurguladı.

ABD'nin kararının ateşkes konusunu net bir şekilde ele almadığını kaydeden Nebenzia, kararda atıfta bulunulan ABD Başkanı Joe Biden'ın planının ise "muğlak" olduğunu, gerekli detaylara yer verilmediğini dile getirdi.

'ABD'NİN GAZZE KARARI SÜRECİ SABOTE ETMEK İÇİN KULLANILIYOR'

Rusya'nın bu nedenle çekimser oy kullandığını, nasıl uygulanacağı, hedefleri ve zaman dilimi belli olmayan bir karara imza atmak istemediklerini söyleyen Nebenzia, "Meslektaşlarımıza açık bir çek vererek sürecin sabote edilmesine izin vermek istemedik. ABD'nin Gazze kararı, süreci sabote etmek için kullanılıyor." diye konuştu.

Rusya'dan son dakika ABD ve Türkiye açıklaması! Hamas'a desteğini ilan etti

RUSYA'DAN HAMAS'A DESTEK

Nebenzia, kararı desteklediği yönündeki tüm güvencelerine rağmen İsrail'in hemen kararın kabulünden sonra yaptığı açıklamayla bunun gerçek olmadığının anlaşıldığını kaydetti.

"Şimdi Hamas'ı suçlamaya çalışıyorlar ancak Hamas ateşkes kararının nasıl uygulanabileceği yönünde görüşünü bildirdi." diyerek Hamas'ı destekleyen Rus Daimi Temsilci, "Yani anlayacağınız pinpon oyunu devam ediyor ama gerçekte hiçbir şey olmuyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'dan son dakika ABD ve Türkiye açıklaması! Hamas'a desteğini ilan etti

'İSTANBUL 2022'DE UKRAYNA KRİZİ ÇÖZÜME ÇOK YAKINDI'

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Nebenzia, "Başkan (Vladimir) Putin'in de dediği gibi, İstanbul'da 2022'de Ukrayna krizi çözüme çok yakındı. Sonra ne oldu? Batılı sponsorları Ukrayna'ya 'Rusya'yla savaşmaya devam et' dediler." ifadelerini kullandı.

Rusya'dan son dakika ABD ve Türkiye açıklaması! Hamas'a desteğini ilan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arabuluculuk girişimlerinin neticesi olarak 29 Mart 2022'de İstanbul’da yapılan müzakereler sonucunda Ukrayna tarafı, Rus tarafına gelecekteki olası yazılı anlaşmanın ilkelerini teslim etmiş, anlaşmaya çok yaklaşılmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Hüseyin- 20 saat önce Şikayet Et
    Eminmisin cesur adam ? ABD geri cekilsin bakalim neler oluyor ...Suriyede gördünüz Rus ayilarin askerlerimizi nasil sehit ettiklerini.ABD olmasa Suriyeye ayak bile basamazdik
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 gün önce Şikayet Et
    PUTİN'e ELEŞTİRİ ; Madem İsrail'in "ipini koparmış boğa gibi sağa sola saldırmasından " şikayetçisin, S-400'le hava savunmasını sağladığın Suriye hava sahasını kullanan İsrail uçaklarının "Suriye ŞAM meydanı vs yerlerin" vurulmasında Suriye hava sahasını yol geçen hanı gibi neden açıyorsun..
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    çok. yanlış. ABD. şu dünyanın. en. zalimdir.
    Cevapla
  • HERRO 1 gün önce Şikayet Et
    Allah ABD'ye zeval vermesin , ABD olmasa bizim müslümanlar önce birbirlerini yer , sonra diğer insanları yerler , yani müslüman kendinde güç gördü mü ondan zalimi , gaddari yoktur , onun için ABD nin sopası inşallah hep enselerinde olur
    Cevapla
  • Merro 10 saat önce Şikayet Et
    İşte fetöcü zihniyeti tam da bu, eminim yurt dışından yazıyor hergele
    Cevapla
  • TurgutReis 1 gün önce Şikayet Et
    Allah u teala Amerika ve İsrail i kahrı perişan etsin dünya yı karıştırıyor lar Allah u teala fırsat vermesin bu din ve devlet düşmanlarına Biz Müslüman larda birlik beraberlik yok Rabbım uyandıra inşaallah
    Cevapla
  • Türk 1 gün önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail i Allah'ım kahru perişan etsin en büyük zalim İsrail ABD ve destekçileri deyilmi bunlar yıkılmadan dünyaya huzur gelmez
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    ABD yi tarihten silin dünya rahat etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR