ABD Dışişleri Bakanlığı: Geçici iskele uygun görüldüğü zaman Gazze'ye tekrar kurulacak

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Yardımcısı Sabrina Singh, Gazze Şeridi’ne kurulan geçici iskelenin hava koşulları nedeniyle Aşdod limanına taşındığını, uygun görüldüğü zaman tekrar insani yardımlar için kurulacağını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 11:28 GÜNCELLEME 02.07.2024 12:13 DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanlığı: Geçici iskele uygun görüldüğü zaman Gazze'ye tekrar kurulacak
ABD Dışişleri Bakanlığı: Geçici iskele uygun görüldüğü zaman Gazze'ye tekrar kurulacak

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Yardımcısı Sabrina Singh dün düzenlenen basın toplantısında Gazze Şeridi’ne kurulan geçici iskelenin geçtiğimiz hafta olumsuz hava koşulları sebebiyle 3’üncü kez taşınması hakkında konuştu:

'HAVA KOŞULLARI SAKİNLEŞTİĞİNDE'

Singh, “İskelenin şu anki durumu, bildiğiniz gibi, geçen haftanın sonlarında bağlantısı kesilmişti. Hava durumu nedeniyle Aşdod'a taşınmıştı. İskele şu anda Aşdod'da bulunuyor. Hava koşulları biraz sakinleştiğinde ne zaman yeniden demirleyebileceğimizi değerlendiriyoruz. Sizin için daha fazla bilgiye sahip olduğumda bir güncelleme yapacağız” ifadelerini kullandı.

'YARDIMLAR ÇIKACAK'

Bir gazetecinin iskelenin tekrar kurulup kurulmayacağı sorusuna yanıt veren Singh, “Dağıtımla ilgili olarak, hafta sonu bazı dağıtımların yeniden başladığını gördünüz. Zaman içinde biriken yardımların bir kısmını depolama alanından çıkarmak birkaç gün sürecek. Bu konuda daha fazla bilgi almak için sizi Dünya Gıda Programı'na yönlendireceğim. Ama tek bildiğim yardımların yavaş yavaş o depolama alanından çıkmaya başladığı” dedi.

HAVA KOŞULLARI EL VERMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden 7 Mart’ta yaptığı konuşmada, Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması için bölgeye geçici iskele inşaatının başlayacağını duyurmuş, iskele için yaklaşık 200 milyon dolar harcanmıştı. Mayıs ayında faaliyete geçen iskele 25 Mayıs’ta çıkan fırtına sonucu hasar görmüş bir süre duraklatıldıktan sonra tekrar faaliyete geçmişti. İskele geçen hafta itibarıyla 3’üncü kez olumsuz hava koşulları ve hasar sebebiyle faaliyetini durdurdu.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Batı medeniyetini görün EY İNSANLIK...
    Cevapla
  • yasin 1 gün önce Şikayet Et
    Bunu insani yardım yapmak için yapmadıkları çok belli. ALLAH sonlarını getirsin
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Hava şartları derken bombalardan kalan vakitlerde hava durumundan bahsediyor herhalde çünkü hava hep bomba gibi
    Cevapla
  • Müminler 2 gün önce Şikayet Et
    ELHAMDÜLİLLAH Dünyada her toprak üzeri karışıklık başladığına göre MEHDİ ALEYHİSSELAM gelmek üzeredir.
    Cevapla
  • hıdır 2 gün önce Şikayet Et
    allah sonunuzu getirsin inşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR