BM'den son dakika 'Arakanlı Müslümanlar' çağrısı: Endişe duyuyoruz!

Birleşmiş Milletler (BM) Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi (CERD), Hindistan'a, Arakanlı Müslümanlara (Rohingya) yönelik ırk ayrımcılığına, zorla sınır dışı etme ve keyfi gözaltılara son vermesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 03:11 GÜNCELLEME 03.07.2024 03:12 DÜNYA
BM'den son dakika 'Arakanlı Müslümanlar' çağrısı: Endişe duyuyoruz!
BM'den son dakika 'Arakanlı Müslümanlar' çağrısı: Endişe duyuyoruz!

Birleşmiş Milletler (BM) Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi (CERD), Arakanlı Müslümanlara yönelik muameleye ilişkin önemli bir yazılı açıklamada bulundu.

BM'den son dakika 'Arakanlı Müslümanlar' çağrısı: Endişe duyuyoruz!

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YÖNELİK IRK AYRIMCILIĞINA SON VERİLMELİ'

Açıklamada, "Hindistan, Arakanlı Müslümanlara yönelik ırk ayrımcılığına, zorla sınır dışı etme ve keyfi gözaltılara son vermeli." ifadesi kullandı.

Zorla sınır dışı edilerek Myanmar'a geri dönecek Arakanlı Müslümanların insan hakları ihlallerine maruz kalma riskinin olduğu da belirtilen açıklamada, politikacılar ve tanınmış kişiler dahil Arakanlı Müslümanlara karşı yaygın ırkçı nefret söylemi ve zararlı yaklaşımlara ilişkin raporların arttığı kaydedildi.

BM'den son dakika 'Arakanlı Müslümanlar' çağrısı: Endişe duyuyoruz!

'ENDİŞE DUYUYORUZ'

Açıklamada, "Çocuklar da dahil Arakanlı Müslümanların yetersiz koşullar altında, bazı durumlarda yasal süreç veya hukuki temsile erişim olmaksızın keyfi, kitlesel olarak gözaltına alındığına ilişkin raporlardan endişe duyuyoruz." ifadesine yer verildi.

Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme'ye taraf ülkelere, bu eylemleri kınama, bunların soruşturulmasını ve uygun olarak cezalandırılmasını sağlama çağrısı yapıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Metin Güner 1 gün önce Şikayet Et
    Günaydın..... 100 yıldır devam ediyor... Doğu türkistan, Arakan , Afganistan.. Bosnada da Aynı söylediniz... bm Güvencesinde Sırplara Teslim ettiniz.. Bir Kenara çekilip seyrettiniz..... !!! Binlerce kişi Soykırıma uğrayıp öldükten sonra Ah vah dediniz.... 8 Aydır Aynı terrane GAZZE de yaşanıyor..... Sivil Halk nereye çekilse, Nereye Kaçsalar Orda Vurdunuz... !!!! Sizde SUÇLUSUNUZ..
    Cevapla
  • Maçkalı 1 gün önce Şikayet Et
    Birleşmiş ITler hiç bir işe yaramaz
    Cevapla
  • Suriyeli gitsin 1 gün önce Şikayet Et
    Suriye li değil bunları getir getireceksen bunlarda en azından Allah korkusu var.
    Cevapla
  • Osman 1 gün önce Şikayet Et
    Avrupa endişe duyuyoruz dediyse, hadi zulme devam edin demiş oluyor. Avrupa müslümanları sevmez. Kâfirin dostu kafirdir
    Cevapla
  • Ülkem 1 gün önce Şikayet Et
    müslumanlar hertürlü sahipsiz kimsesiz alemi islamın bu zilletten kurtulması için tek çare birlik beraberlik yani ittihatı islam başka kurtuluş yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR