İsrailli Bakan'dan şaşkına çeviren itiraz

İsrail'de aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'nde deniz suyu arıtma tesisinde su üretimini artırmak için elektrik enerjisi kapasitesini güçlendirme çalışmalarına karşı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 08:06 GÜNCELLEME 03.07.2024 09:57 DÜNYA
İsrailli Bakan'dan şaşkına çeviren itiraz
İsrailli Bakan'dan şaşkına çeviren itiraz

Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de daha fazla su üretimi için başlayan çalışmalara tepki gösterdi.

Smotrcih, İsrail ile Filistin işbirliğinde tesise daha fazla elektrik sağlama adımına ilişkin, "Bunu tamamen kaybettik. Gazze'yi askeri açıdan kontrol altına almadan kendimiz yeniden inşa ediyoruz. Sayın Başbakan, bu çılgınlığa son verin." dedi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'ndeki su üretimin artırılmasına yönelik çalışmayı "temel insani ihtiyaç" olarak nitelendirmişti.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • vatan 2 gün önce Şikayet Et
    bu iti Yok edecek bir hamasli babayiğit çıksa ne güzel olur
    Cevapla
  • Türkiye 2 gün önce Şikayet Et
    Allahın gazabı laneti zalimlerin üzerine olsun inşallah yarabbim
    Cevapla
  • heryer 1461 2 gün önce Şikayet Et
    Bence hiç de şaşılacak bi şey yok çirkefliğini teyid etti
    Cevapla
  • kahramanbayburt 2 gün önce Şikayet Et
    deli deli bu adam.sayı üstünlüğü olsun diye netanyahu tutuyor bunu
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    İsrail yeryüzünden kazınmadıkça Dünyaya huzur yok.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR