Merih Demiral'in hareketi sonrası ses Ermeniler ve İsrail'den geldi! Hazmedemediler...

A Milli Takımımızın Euro 2024'deki müthiş Avusturya zaferinin dünya basınındaki yankıları devam ediyor. Milli futbolcu Merih Demiral'in dün akşamki gol sevincini hazmedemeyen İsrail basını, adeta çıldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 12:34 GÜNCELLEME 03.07.2024 13:32 DÜNYA
Merih Demiral'in hareketi sonrası ses Ermeniler ve İsrail'den geldi! Hazmedemediler...
Merih Demiral'in hareketi sonrası ses Ermeniler ve İsrail'den geldi! Hazmedemediler...

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya ile Türkiye takımları Leipzig Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

İşgalci İsrail'in medyası Kann News ise, Türkiye-Avusturya maçı esnasında milli futbolcu Merih Demiral'ın yaptığı işaretten rahatsız oldu.

Merih Demiral kimdir ve aslen nerelidir? Merih Demiral hangi takımda? Annesi ve babası...Merih Demiral kimdir ve aslen nerelidir? Merih Demiral hangi takımda? Annesi ve babası...

İSRAİL MEDYASI HAZMEDEMEDİ

Demiral'ın yaptığı Bozkurt işaretini "Yahudi karşıtı milliyetçi bir işaret" olarak tanımlayan Kann News'deki haberin devamında "Bozkurtlar örgütü faşist bir terör örgütü olarak kabul ediliyor" şeklinde skandal ifadeler kullanıldı.

KULLANICLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal medya kullanıcıları, terör devleti İsrail'e bağlı haber kanalının paylaşımına tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar "Adolf Hitler Avusturyalıydı. Tarafını seç" yorumları yaparken bazı kullanıcılar ise "Dünyanın en büyük teröristi İsrail'dir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN 6 GOL YEMİŞLERDİ

Geçtiğimiz ay Ampute Milli Futbol Takımı, EURO 2024 C Grubu'nun ilk maçında terörist İsrail'in takımını 6-0 gibi bir skorla mağlup etmişti.

ERMENİ DİASPORASINI YERİNDEN ZIPLATTI: ÖMÜR BOYU MEN EDİLSİN

Amerika’da yerleşik Ermeni Diasporası, Merih Demiral’ın gol sevincinden rahatsız oldu. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), bozkurt işaretinin şiddet içeren bir sembol olduğu iftirasıyla Merih’e bütün uluslararası maçlardan ömür boyu men cezası verilmesi gerektiğini savundu

Ermeni Diasporası ANCA’nın resmi X hesabından yapılan paylaşımda, “Türk stoper Merih Demiral, bugünkü Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'ya karşı attığı golü faşist bir Bozkurt selamıyla ‘kutluyor’; bu, Hıristiyanlara ve Kürtlere karşı zehirli nefret ve soykırıma varan şiddetin ırkçı bir jesti. Demiral’a kırmızı kart ve tüm uluslararası maçlardan ömür boyu men cezası verilmeli.” denildi.

DİASPORA İSTEDİ, UEFA HAREKETE GEÇTİ

UEFA ise Avusturya maçındaki bozkurt işaretli gol sevinci nedeniyle Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, “Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir.” ifadelerine yer verildi.

ALMAN BİLD DE RAHATSIZ OLDU

Merih'in sevinci Alman medyasını da rahatsız etti. Alman Bild Gazetesi sevinçle ilgili olarak "Faşist kurt selamı! Türkiye'nin golcüsünden aşırı sağcı kutlama" başlığını attı. 

ALMANYA'DA TURAN KORKUSU

Bild, "Anayasayı Koruma Dairesi'ne göre 'Bozkurtlar', 'Turan' imparatorluğu için çabalıyor. Bu dünyadaki tüm Türk halklarının yerleşim alanlarını kapsamakta ve Balkanlardan Çin'e kadar uzanmaktadır." ifadelerini kullanarak Türk korkusunu açıkça ortaya çıkardı.

Bozkurt selamını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ilişkilendiren Bild, MHP'nin Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile müttefik olduğunu vurguladı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 299 TÜMÜ
  • Muzaffer 10 saat önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene Bozkurt bizim simgemizdir kendini Türk hissedenin simgesidir yap bir bozkurt dünya görsün
    Cevapla
  • Orfe 10 saat önce Şikayet Et
    Dünyayı sömüren işgalci bebek katilleri boz kurttan rahatsız olmuş .
    Cevapla
  • Harika Balak 22 saat önce Şikayet Et
    Bozkurt Türklüğün binyıllardır sembolüdür. Kadınlar da Asena'dır. Türklük kan bağından çok hissiyattır. Kendini Türk hisseden herkes bence Türktür. Ne mutlu Türk'üm diyene.❤️
    Cevapla
  • Şahzet 1 gün önce Şikayet Et
    İsrail'den büyük terörist yok
    Cevapla
  • Zülfikar 1 gün önce Şikayet Et
    Onca masum insanlar ölürken rahatsız olmayan yahudi uşakları bozkurt işareti yapınca mı rahatsız oluyor zorunuza gitti buz yiyin geçer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR