Demiral'ın gol sevincine Cem Özdemir'den tepki çeken yorum

Türkiye'ye düşmanlığı ile bilinen Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, Avusturya karşısında ikinci golden sonra bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a UEFA tarafından ceza verilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir'e tepki yağdı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2024 10:26 GÜNCELLEME 04.07.2024 12:22 DÜNYA
Demiral'ın gol sevincine Cem Özdemir'den tepki çeken yorum
Demiral'ın gol sevincine Cem Özdemir'den tepki çeken yorum

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımızın Avusturya'yı 2-1 yendiği mücadelenin yankıları sürüyor.

Merih Demiral'ın ikinci golden sonra yaptığı bozkurt işareti, Avrupa'yı rahatsız etti.

UEFA tarafından başlatılan soruşturmanın ardından Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

UEFA CEZA VERMELİ

Faeser'in ardından bu kez de Türkiye'ye düşmanlığı ile bilinen Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'den, konuyla ilgili bir paylaşım geldi.

UEFA'yı etiketleyen paylaşımında Özdemir, "Bu mesaj aşırı sağcıdır, terörü ve faşizmi temsil eder. UEFA ceza vermelidir." ifadelerini kullandı. Özdemir'in paylaşımı, kısa sürede Türk vatandaşlarının tepkisine neden oldu.

NE OLMUŞTU?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takımı, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Türkiye adına golleri kaydeden Merih Demiral, gol sevincinde bozkurt işareti yapması nedeniyle bugün UEFA soruşturma başlattı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, 26 yaşındaki futbolcunun uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açıldığı ifade edildi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • Zirdeli 1 gün önce Şikayet Et
    Türkiye'de arasanız binlerce bu soysuzun kanindan bulursunuz niye bu kadar çok bizde içi başka dışı başka Allah diyene türküm diyene sizdenim diyene aman yazık aman qarip bu bizim içimizde buyuttuqumuz çıban. O çıban büyür ve böyle kansız hain diken olur bu kanı kefere de sizdenim diyen Ermeni
    Cevapla
  • Zirdeliler 1 gün önce Şikayet Et
    Kanı alman kanı bozuk bize uymazda ismi niye Hans cristiyan deqil Almanlar irkcidir bunu dünya biliyor ey yürekli Merih o musibet topraklarda bizim qururumuz oldunya allahda seni qururlandirsin dünya qorsun biz inancımızdan ilkelerimizden asla vazqecmeyiz sunuda herkes iyi bilsinki bizim savaşımız hiçbir savaşa benzemez
    Cevapla
  • LAHANA TURŞUSU 1 gün önce Şikayet Et
    Bazılarının avrupada biryerlere gelme nedeninin, ermeni, pkk seviciliği ve Türkiye düşmanlığı ile olduğunu aşikare eden haber.
    Cevapla
  • Guaidoglu 2 gün önce Şikayet Et
    Sen git kendi irkcilarin ile uğraş. Seçimler geliyor.
    Cevapla
  • İsmail72 2 gün önce Şikayet Et
    Bozkurt’dan ancak Türk düşmanları rahatsız olur bugün Somali’li esmer tenli kardeşimiz bu işareti yapıyorsa bunun ırkçılıkla ilgisi olmadığını çocuklar bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR