İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması: Tam askeri müttefikiz!

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, İsveç ile Türkiye'nin tam askeri müttefik olduğunu dile getirerek ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenecek NATO Zirvesi'nde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2024 02:51 GÜNCELLEME 05.07.2024 10:05 DÜNYA
İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması: Tam askeri müttefikiz!
İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması: Tam askeri müttefikiz!

Ülkesinin Türkiye, İsveç ve NATO arasında Litvanya'nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen üçlü görüşmede kararlaştırılan güvenlik anlaşmasına girme eşiğinde olduğunu kaydeden Billström, "Kişisel olarak işlerin planlandığı gibi ilerlediğini hissediyorum." diye konuştu.

'FİDAN'LA BİR ARAYA GELMEYİ VE GÖRÜŞMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM'

Billström, Washington'da 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Zirvesi'ni sabırsızlıkla beklediğini söyleyerek "Mevkidaşım Hakan Fidan ile en kısa zamanda, umarım önümüzdeki hafta Washington'da düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nde bir araya gelmeyi ve görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

'GAZZE'DE İKİ DEVLETİ BİR ÇÖZÜM İÇİN MÜZAKERELERE GERİ DÖNÜLMESİNDEN YANAYIZ'

İsveçli bakan, ülkesinin İsrai'in Gazze’ye süren saldırılarıyla ilgili tutumu hakkında şunları kaydetti:

“İsveç her zaman insani ateşkesin bir an önce sağlanmasından, tüm esirlerin serbest bırakılmasından ve İsrail ile Filistin'in yan yana birer devlet olarak var olduğu, dünyanın geri kalanının bu iki halka güvenlik garantisi verdiği iki devletli bir çözüm için müzakerelere geri dönülmesinden yanadır."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    Ha şöyle , biz sizden Jaas gripen teknolojisi alalım , Siz bizim AB entegrasyonumuzu destekleyin .
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Biz Türk Milleti olarak SİZİN NE OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ. Size ONAY verenlere de hakkımızı helâl etmiyoruz..
    Cevapla
  • birisi 2 gün önce Şikayet Et
    Bunlar kalleş Atalarımızı örnek alın Bunlardan dost olmaz Bunların asıl hedefi Türkiye
    Cevapla
  • German 50 2 gün önce Şikayet Et
    Yalakalık yapma,
    Cevapla
  • necdet 2 gün önce Şikayet Et
    NİSA : 144 Ey iman edenler! Müminleri bırakıp kâfirleri dost edinmeyin. Allah’a aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR