Fransa'da erken seçim! Başbakan Gabriel Attal istifa etti!

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, görevinden istifa edeceğini duyuru. Attal, kararını yarın Macron'a ileteceğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 01:24 GÜNCELLEME 05.09.2024 00:10 DÜNYA
Fransa'da erken seçim! Başbakan Gabriel Attal istifa etti!
Fransa'da erken seçim! Başbakan Gabriel Attal istifa etti!

Fransa'daki erken seçim yarışında sol ittifakı Yeni Halk Cephesi ittifakı'nın gerisinde kalarak seçimi kaybeden Emmanuel Macron'un hükümetinden flaş bir adım geldi.

Fransa'da erken seçim! Başbakan Gabriel Attal istifa etti!

MACRON'A İSTİFASINI SUNACAK

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, yarın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a istifasını sunacağını açıkladı.

Yeni seçilen 577 milletvekili tebrik eden Attal, Meclisi feshetme kararını kendisinin seçmediğini ve bunun sonuçlarına katlanmayı reddettiğini söyledi.

Attal, "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" ittifakının adaylarıyla mücadele etmeye karar verdiklerini belirterek, "aşırıcı partilerin" Mecliste salt çoğunluğunu oluşturamadığına dile getirdi.

Kendi ittifaklarının da Mecliste çoğunluğa ulaşamadığına dikkati çeken Attal, "Bu seçimde temsil ettiğim siyasi grup, bu akşam çoğunluğu sağlayamıyor. Cumhuriyet geleneğine ve prensiplerime uygun olarak yarın sabah Cumhurbaşkanı'na istifamı sunacağım." ifadelerini kullandı.

SOL İTTİFAKI SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTI

Fransa'da erken genel seçimlerin 2. turunda sandık çıkış anketlerine göre, sol ittifak ilk sıraya yerleşirken; Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ittifakı ikinci oldu, ilk turun birincisi aşırı sağ ise üçüncü sıraya geriledi.

Fransa'da erken seçim! Başbakan Gabriel Attal istifa etti!

Seçimde, Yeni Halk Cephesi ittifakı sandıktan birinci çıktı. Cumhurbaşkanı Macron’un “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakı ikinci oldu. İlk turun birincisi aşırı sağcı ittifakı ise bu turda üçüncü sıraya geriledi.

Seçime katılan hiçbir parti veya ittifak, Mecliste salt çoğunluğu almak için gerekli 289 sandalye sayısına ulaşamadı.

SEÇİME KATILIM SAYISINDA REKOR KIRILDI

Genel seçimlerin 2. turunda da katılım oranında rekor seviyede artış yaşandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 17.00 itibarıyla 59,71 olan seçime katılım oranı, 2022'de düzenlenen seçimlere kıyasla 20 puan arttı ve "1981’den bu yana aynı saatte ve 2. turda kaydedilen en yüksek katılım oranı" olarak kayıtlara geçti.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Muratty 2 ay önce Şikayet Et
    Bundan sonra Fransa ve Almanya sokakları terör yuvası haline gelir. Besledikleri kargalar gözlerini oyar. Etme bulma dünyası. Avrupa'daki hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Allahin adaleti tecelli eder. Sıra abd de. İnşallah seyredecegiz. Doymuşluğun verdiği azgınlık sonlarını getirecek. Doğası gereği zulüm payidar olmaz.
    Cevapla
  • KARADAGLI 2 ay önce Şikayet Et
    Macron akilli ol, macron rahat dur, macron yapma kac defa seni ikaz ettiler dinlemedin ne oldu mutlumusun gelsin kurtarsin seni netanyahu ve bidon yaaaah bizimle ugrasirsan carpilirsin bak aynaya gor istifa yokmu???
    Cevapla
  • Ttt 2 ay önce Şikayet Et
    Macron da istifa etsin.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Maceon ve Ekibi Çok kötü idiler.Gelecekler daha iyi olabilir.
    Cevapla
  • Afk 2 ay önce Şikayet Et
    Batıda Siyonizme hizmetçi olmayanlar yükselemez düzeni böyle kurmuşlar heveslenmeyelelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR