Almanya’nın ‘Bozkurt’ hazımsızlığı! ‘Vatandaşlıktan çıkaralım’

Siyonist İsrail’e sağladığı silah desteği ile bilinen Almanya’da milli futbolcumuz Merih Demiral’ın yaptığı, “Bozkurt” hazımsızlığı yaşanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 21:49 GÜNCELLEME 08.07.2024 21:50 DÜNYA
Almanya’nın ‘Bozkurt’ hazımsızlığı! ‘Vatandaşlıktan çıkaralım’
Almanya’nın ‘Bozkurt’ hazımsızlığı! ‘Vatandaşlıktan çıkaralım’

2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek finalde elenen A Milli Futbol Takımı, turnuvada tarih yazdı.

Mücadelesi ile dikkat çeken Millilerimizin son 16 turundaki Avusturya zaferinde golleri atan milli futbolcumuz Merih Demiral'ın bozkurt işaretli kutlaması ise krize neden oldu.

UEFA'nın, daha önce benzer örneklerine göz yumarken Merih'e 2 maç ceza vermesi Türkiye'de büyük tepkiye neden oldu.

Millilerimiz turnuvaya veda etse de Almanya'da tartışmalar sürüyor.

"BOZKURT İŞARETİ YAPANLAR VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILSIN"

Bu kapsamda aşırı sağcı Alman siyasetçiler, bozkurt işaretinin yasaklanmasını istiyor.

Alman yayın organı Welt'in haberine göre bozkurt işareti yapanların Alman vatandaşlığından çıkartılması da dile getirilen teklifler arasında.

Welt'te yer alan haberde, "Tartışma yaratan kurt selamı, Türkiye Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında binlerce taraftar tarafından gösterildi. Giderek daha fazla politikacı, aşırı sağcı sembolün ve 'Bozkurtlar' örgütünün yasaklanması çağrısında bulunuyor. CDU siyasetçisi Alexander Throm da acilen harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyor." ifadeleri kullanıldı.

ALMANYA'DA BOZKURT İŞARETİ AKIMI

Avusturya maçının ardından UEFA'nın tamamen siyasi sebeplere dayanan yasakçı kararından sonra Almanya sokaklarında Milli Takımımıza destek veren binlerce Türk, bozkurt işaretleriyle karara tepki göstermişti.

Çeyrek finalde, Millilerimizin Hollanda karşısında verdiği mücadele sırasında da tribünlerden bozkurt işareti eksik olmamıştı.

ABD'NİN ARDINDAN İSRAİL'E EN FAZLA SİLAH GÖNDEREN 2. ÜLKE

ABD'nin ardından İsrail'e silah sağlayan ikinci ülke konumunda bulunan Almanya'nın İsrail’in Gazze’de soykırım işlemek suçlamasıyla uluslararası mahkemelerde yargılanıyor olmasına rağmen silah satışları, bir nebze azalmakla birlikte hala devam ediyor.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • Uyan Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    UEFA bir mafyadır. Hakemler ile saha dışı cezalar ile Türkiye'yi elediler. Eğer Türkiye kendi emirlerinde küreselci işgal kanunlarını kabul etmiş olan bir ülke olsaydı ceza falan vermezlerdi. Kendi destekledikleri küreselci kukla bir ülkenin reklamını yapmak için şampiyon bile yaparlardı, tıpkı zamanında Yunanistan'ı şampiyon yaptıkları gibi
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Almanya önce nazi olan kafasındaki beyni çıkartsın. Çünkü bu kafa fazla hasta.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Almanya ,kabul etmek istemediğimiz en büyük düşmanımızdır. Bunlardan askeri anlamda hiçbir şey alınmamalıdır.
    Cevapla
  • alp 2 ay önce Şikayet Et
    Çocuk katili İsrail, Abd, Almanya her biriniz Nazi artığısınız.
    Cevapla
  • eyüp 2 ay önce Şikayet Et
    Almanya ile tüm ilişkileri bitirsek ne olur ne al nede ver Deutsche Bank Türkiyeye en büyük kazık atan simens fırması iliğine kadar sömürdü bosch ise kazıklamaya devam ediyor montaj sanayi haline getirdi imalatını sıfır ithalat projesini hayata geçirilmeli montaj deyil üretim motor dahil yok ise izin verilmeli koç dahil yeter artık 80 senedir montajdan kurtulamadık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR