Polonya'da maden faciası: 1 ölü, 17 yaralı

Polonya'da bir madende meydana gelen göçükte 1 madenci hayatını kaybetti, 17 madenci yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2024 03:15 GÜNCELLEME 12.07.2024 03:16 DÜNYA
Polonya'da maden faciası: 1 ölü, 17 yaralı
Polonya'da maden faciası: 1 ölü, 17 yaralı

Polonya'nın güneyindeki Rydultowy kasabasındaki taş kömürü madeninde göçük meydana geldi.

78 MADENCİ MADENDE MAHSUR KALDI

Göçük yerin bin 200 metre altında meydana gelirken, o esnada vardiya değişimi için aşağıya inenlerle birlikte toplam 78 madenci madende mahsur kaldı.

1 MADEN İŞÇİSİ ÖLDÜ, 17 YARALI

Çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi madenin bulunduğu bölgeye sevk edilirken, kurtarma ekipleri saatler süren çalışmaları neticesinde 76 madenciyi göçüğün meydana geldiği bölgeden sağ olarak çıkarmayı başardı. Göçük nedeniyle 1 madenci hayatını kaybederken, 17 madenci ise yaralandı.

Haber alınamayan 1 madenciyi ise arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, çalışmalara metan gazı patlaması riski ve artçı sarsıntılar nedeniyle kısa süreliğine ara verildi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • isini yap 3 ay önce Şikayet Et
    hani avrupa da mafen faciasi olmuyor du ?
    Cevapla
  • isini yap 3 ay önce Şikayet Et
    hani avrupa da mafen faciasi olmuyor du ?
    Cevapla
  • (76) 3 ay önce Şikayet Et
    Yerin 1200 metre dibindemi daha neler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR