ABD yeni gizemli İHA'sı XRQ-73'ü tanıttı

Northrop Grumman şirketi, gelişmiş hibrit-elektrikli tahrik sistemi ile uzun süreli görevlerde devrim yaratacak yeni İHA "XRQ-73"ü tanıttı. Bu İHA, Pentagon'un gelecekteki hava operasyonlarının temel taşı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2024 10:27 GÜNCELLEME 13.07.2024 10:41 DÜNYA
ABD yeni gizemli İHA'sı XRQ-73'ü tanıttı
ABD yeni gizemli İHA'sı XRQ-73'ü tanıttı

Northrop Grumman firması, 10 Temmuz 2024 tarihinde, "Seri Hibrit Elektrikli Tahrik Uçak (SHEPARD)" programı kapsamında geliştirdiği İHA'yı tanıttı.

Şirkete göre, "XRQ-73" olarak adlandırılan bu yenilikçi hava aracı, gelişmiş hibrit-elektrikli tahrik sistemi ile uzun süreli görevlerde devrim yaratacak.

2024 SONU UÇMASI PLANLANIYOR

1.250-pound (567 kilogram) ağırlığında olan ve son teknoloji ürünü bir hibrit-elektrik motoruyla güçlendirilecek şekilde tasarlanan XRQ-73 İHA, ilk uçuşunu 2024 yılı sonunda yapacak.

YENİ SİSTEMLERİN ATASI OLACAK

Daha önceki AFRL/IARPA Great Horned Owl projesinde elde edilen teknolojik ilerlemeler üzerine inşa edilen bu proje, sistem düzeyindeki entegrasyon risklerini azaltmayı ve Savunma Bakanlığı için yeni uçak tasarımlarının konuşlandırılmasını hızlandırmayı amaçlıyor.

GELECEĞİN İHA'SI

"XRQ-73"ün hibrit elektrikli tahrik sistemi; gelişmiş verimlilik, daha uzun dayanıklılık ve daha düşük işletme maliyetleri vaat ederek, İHA teknolojisinde önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Northrop Grumman ve ortakları, "XRQ-73"ün, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) gelecekteki hava operasyonlarının temel taşı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Northrop Grumman'ın ürettiği İHA, Pentagon'a bağlı "Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA)" tarafından geliştirildi.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • ketchup 3 ay önce Şikayet Et
    İHA kazaran İstanbul Taksim meydanına düştü diyelim, nükleer yakıt dolu! Sence ne olur? Şaka mı yapıyorsun hocam?!
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Bizde İHA ve sihalara yakıt artı güneş enerjisi artı pil ile takviye ederek üçlü enerji ile uzun süre uçmasını sağlayabiliriz veya nükleer yakıt kullanılabilir. ABD nın uçak gemisin de olduğu gibi.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    geride kalmış abd. bizim Anka3 uçtu bile bu sene hem de kaç kere
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR