İşgalci İsrail, yasaklı silahlarla son 48 saatte büyük bir katliam gerçekleştirdi

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, işgalci İsrail'in "uluslararası yasaklı silahları" kullanarak, son 48 saatte en az 320 Filistinliyi öldürdüğünü ve yaraladığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2024 21:44 GÜNCELLEME 16.07.2024 10:26 DÜNYA
İşgalci İsrail, yasaklı silahlarla son 48 saatte büyük bir katliam gerçekleştirdi
İşgalci İsrail, yasaklı silahlarla son 48 saatte büyük bir katliam gerçekleştirdi

Hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, son 48 saatte, 320 Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırılarda kullanılan silahların "termal veya kimyasal silah olarak adlandırılan, çoğu ABD yapımı füze ve bombalardan oluştuğu ve bunların insanlara karşı kullanılmasının uluslararası düzeyde yasaklandığı" kaydedildi.

VÜCUTTA DERİN HASAR BIRAKIYOR

Söz konusu silahların "ölü ve yaralıların vücutlarındaki dokularda kimyasal tepkimeye neden olduğu" aktarılan açıklamada, bu silahların yaralanan kişilerde şiddetli acı ve derin fiziksel hasar bıraktığı, silahların 27 saat veya daha kısa sürede ölüme yol açan yanıklara neden olduğunun tespit edildiği paylaşıldı.

"İNSANLIK SUÇLARI"

"Ölümcül yanıklar sonucu Filistinlilerin bir kısmının hayatını kaybettiğine" işaret edilen açıklamada, İsrail'in "sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı işlediği insanlık suçları" kınandı.

"ABD YÖNETİMİ DE YAŞANAN TRAJEDİDEN SORUMLU"

Açıklamada, tüm dünya ülkelerine "sivillere yönelik bu kışkırtıcı suçları kınayıp, İsrail'in uluslararası mahkemeler önünde yargılanmasını sağlamak için çaba gösterme" çağrısı yapılırken, "İsrail'e bu tip silahları sağlayan ABD yönetiminin de yaşanan trajediden sorumlu olduğu" tekrarlandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 664 Filistinli öldü, 89 bin 97 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hükümet ya da neyse adı hala hiç bir şey yapmayacak mı vu soykırımı sadece şikayet etmekle mi yetineceğiz?
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudi lobisinin elinde oyuncak olmuş Abd yönetimi.Dünyanın insanlığın düşmanı YAHUDİLER onların maşası Abd ve e AB İslam ülkeleri Devlet yöneticileri.Allahım dünyayı Yahudi belasından kurtar Amin
    Cevapla
  • Ahmed 2 ay önce Şikayet Et
    Abd bir yahudi devleti olarak kuruldu. Yanlış biliyorsun.
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudi yahudiliğini yapıyor bütün yanına almış saldırıyor. Ümmet ve Müslüman olmanın gereğini Ne zaman yapacağız Daha ne bekliyoruz neden Müslüman ülkeler birleşip de barış gücü çıkartamıyor her gün insanlar ölüyor çocuklar ölüyor anneler ölüyor bu hepimize yapılıyor hepimize gözdağı . neden korkuyoruz.Hakkı yücelt.ölürsek Şehit kalırsak Gazi oluruz dünyayı zalimleden kurtarmış oluruz .
    Cevapla
  • Gazze 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti işgalci siyonist katil vahşi İsrail ve suç ortağı terörist ABD nin üzerine olsun , rabbim bu Gazze de öldürülen masum mazlum çocuk kadın bebek yaşlı insanların dünya ve ahirette hesap gününde intikamını almayı , hesabını sormayı nasip eylesin , diliyoruz ve dua ediyoruz
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rızası için biraz vicdanı yüreğinde taşıyan insanlar ve ülkeler birleşin.Filistinde israilin abluka ve bomvardımanı nedeniyle sivil halk özellikle çocuklar açlıktan ölüyor.Bunun vebalini günahını bütün insanlık çekecek hesabını verecek . Barışın engeli insanlığın düşmanı Yahudiler siyonist masonlar AB ve ABD. Barışa engel oluyor katil soykırımcı yahudiler İnsanlığın düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR