Trump'ın bu hareketi hayatını kurtardı

Hazırlanan 3 boyutlu videoda miting sırasında suikaste uğrayan Trump'ın son anda kafasını çevirmesiyle hayatının kurtulduğu görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2024 12:16 GÜNCELLEME 17.07.2024 12:16 DÜNYA
Trump'ın bu hareketi hayatını kurtardı
Trump'ın bu hareketi hayatını kurtardı

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin yeniden başkan adayı olan Donald Trump'ın cumartesi günü (13 Temmuz) Pensilvanya'daki mitinginde uğradığı suikast girişiminde ölüme ne kadar yaklaştığını ortaya koyan yeni görüntüler çıktı.

HAYAT KURTARAN HAREKET

Point Consciousness isimli sosyal medya hesabı tarafından yapılan, bilgisayar destekli 3 boyutlu görselleştirme, Trump'un başını hareket ettirdikten hemen sonra kulağını sıyıran merminin kuşbakışı görüntüsünü çıkardı.

Videoda ayrıca, Trump'ın son saniyede başını çevirmesiyle ölümden kurtulduğu, çevirmese tam kafasından vurulacağı net bir şekilde anlaşılmış oldu.

Görüntü kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar, Trump'ın bu saldırıda hayatta kalmasının tam anlamıyla bir "mucize" olduğunu ifade etti.

Suikastten sonra ilk kez halkın karşısına çıkmıştı: Dikkat çeken kare!Suikastten sonra ilk kez halkın karşısına çıkmıştı: Dikkat çeken kare!

SUİKAST NASIL OLDU?

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın öldürüldüğünü açıklamıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.

Trump saldırının ardından ilk kez dün (16 Temmuz) halk karşısına çıkmıştı. Eski başkanın kulağındaki sargı dikkat çekmişti.

Trump'ın suikastçisi saldırıya böyle hazırlanmışTrump'ın suikastçisi saldırıya böyle hazırlanmış

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Tüh, keşke 2 cm daha çevirseydin elini soluna doğru
    Cevapla
  • hhüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Biz çocukken ağaca taş atar sonra da; işte orda kuş olsa şimdi vurmuştum derdik. Bu görsel de onun gibi olmuş ha ha ha :)
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yahudiler istihbaratı yapmıştır ihaleyi bu salağa bırakmışlardır
    Cevapla
  • fehmi 3 ay önce Şikayet Et
    kulağından vurmayı başaran nişancı istese turumpu öldürebilirdi bunu uyarı ikaz için yapıldığını düşünüyorum kulağını aç bizi iyi dinle dediler
    Cevapla
  • hhüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Hareket halindeki hedefi istediği yerinden vuracak. Böyle bir keskin nişancı dünya tarihinde yok :))
    Cevapla
  • Ejder 3 ay önce Şikayet Et
    trump un kulağını çektiler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR