İngiliz gazeteci Medhurst, FIFA’nın ‘siyonist’ maskesini indirdi

İsrail’in uluslararası futbol müsabakalarından men edilmesine ilişkin başvuruyu karara bağlamayıp Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılmasının önünü açan FIFA'nın göz yumduğu suç sicilini İngiliz gazeteci Richard Medhurst tek tek sıraladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2024 21:21 GÜNCELLEME 21.07.2024 16:42 DÜNYA
İngiliz gazeteci Medhurst, FIFA’nın ‘siyonist’ maskesini indirdi
İngiliz gazeteci Medhurst, FIFA’nın ‘siyonist’ maskesini indirdi
  • HABER7

Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA) İsrail'in ihraç etmesinin yanı sıra kural ve yönetmeliklerine uymasının istemesi talebi FIFA'da beklemeye alındı. Kararını 31 Ağustos'a erteyen FIFA, İsrail Milli Takımı'nın 26 Temmuz'da başlayacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılabilmesini sağladı.

İsrailli futbolcuların Gazze’de katliam arzuladıklarına dair beyanlarına değinen İngiliz gazeteci Richard Medhurst, İsrail Futbol Federasyonu’nun kanlı savaşın tam göbeğinde yer aldığını gözler önüne serdi.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’nde 300’den fazla futbolcuyu katlettiğini, Filistin Milli Takımı’nda oynayan 3 futbolcuyu acımasızca öldürdüğünü, FIFA’da görev yapan Filistinli 2 hakemin vurulduğunu ifade eden Medhurst, Gazze’deki 41 spor tesisinin tamamının İsrail saldırılarında alt üst edildiğini kaydetti.

Richard Medhurst

Richard Medhurst’ın New Arab'da yayınlanan “FIFA İsrail'in Gazze'deki katliamına ortak” başlıklı makalesinin öne çıkan bölümleri şöyle:

Her İsrailli futbolcu bir asker. Milli takımda futbolcu olabilmek için İsrail ordusuna katılmak zorunlu. İsrailli futbolcuların hepsi asker olmakla kalmıyor, aynı zamanda düzenli olarak İsrail ordusunun reklamını ve tanıtımını yapıyor, İsrail ordusu üniformalarıyla çekilmiş fotoğraflarını paylaşıyor ve sosyal medyada soykırımı teşvik ediyorlar.

İsrailli futbolculardan biri, Shon Weissman sormuştu: "Neden Gazze'ye 200 ton bomba atılmadı?". Kendisi İsrail Hava Kuvvetleri'nde.

Takım arkadaşı Tomer Yosefi Instagram'da şöyle demişti: "Gazze'yi kalıcı olarak sileceğiz".

İsrail kadın takımı bile İsrail ordusu üniformaları ile futbol formaları arasında gidip geldikleri bir video hazırladı. Mesaj açık: Biz sadece futbolcu değil, askeriz ve bununla gurur duyuyoruz.

/.../

İsrail Futbol Federasyonu (IFA) şu anda Gazze'ye yönelik soykırımda yer alan bir İsrail Hava Kuvvetleri üssünü bile ziyaret etti.

7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından 266'sı profesyonel futbolcu, 60'ı da gençler liginden çocuk olmak üzere 300'den fazla Filistinli sporcu öldürüldü.

İsrail, Filistin futbol takımından üç oyuncuyu öldürdü. Filistin Olimpik Futbol antrenörü, bir uluslararası FIFA hakemi ve bir yardımcı hakem de İsrail tarafından öldürüldü. Çoğu aileleriyle birlikte evlerinde öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri 11 futbolcuyu öldürdü ve dokuzunu gözaltına aldı.

Gazze'deki 41 futbol sahasının tamamı ve Filistin Olimpiyat Komitesi'nin merkezi de dahil olmak üzere tüm spor tesisleri İsrail tarafından tahrip edildi ya da yıkıldı.

Batı Şeria'daki 7 futbol sahası saldırıya uğradı.

İsrail, Gazze'deki futbol sahalarını erkeklerin soyulduğu, gözlerinin bağlandığı ve bütün gün stres pozisyonlarında oturmaya zorlandığı toplama kamplarına dönüştürdü. Yermuk Stadyumu bu trajedinin bir örneği.

FIFA bu suç teşkil eden davranışla ilgili hiçbir şey yapmamakla kalmadı, aynı zamanda konuyu iki kez erteleyerek tamamen geçiştirmeye çalıştı.

/.../

FIFA'nın 7 Ekim'den önce bile İsrail'i yasaklamak için yeterli gerekçesi vardı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail futbol kulüpleri, tıpkı İsrail yerleşimleri gibi yasa dışı.

FIFA, bir futbol federasyonunun başka bir futbol federasyonunun topraklarında oynayamayacağını açıkça belirtiyor.

/.../

Rusya'nın yaptığı hiçbir şey İsrail'in Gazze'deki vahşetinin yanına bile yaklaşamaz. Peki nasıl oluyor da birincisi yasaklanırken ikincisi yasaklanmıyor?

FIFA görmezden gelerek etnik temizlik, soykırım ve Filistin'in spor altyapısının yok edilmesine suç ortaklığı yapıyor.

Kimse FIFA'dan sporla siyaseti karıştırmasını istemiyor, sadece kendi kurallarını uygulamasını ve adil olmasını istiyor.

KAYNAK : MEPA NEWS
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Kâfir tek millettir, Allah Teala hepsinin belasını versin inşallah
    Cevapla
  • M. may 1 ay önce Şikayet Et
    Tüm İsrail karşıtı Ülkeler OLİMPİYATLARDAN ÇEKİLMELİ!!!
    Cevapla
  • Yolcu 1 ay önce Şikayet Et
    Tepkileri hep başkalarında bekliyoruz niye FIFA'ya katılan müslüman ülkeleri İsrail katiliyorsa biz çekiliyoruz demiyorlar....
    Cevapla
  • Sayvan 1 ay önce Şikayet Et
    Peki Güya bizim gazeteciler ne iş yapar?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    doğruya ne hacet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR