Gizli Servis Trump için daha fazla koruma ve kaynak talebini reddetti iddiası

The New York Times (NYT) gazetesi, eski ABD Başkanı Donald Trump için son 2 yılda yapılan daha fazla koruma ve kaynak talebinin ABD Gizli Servisi tarafından reddedildiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2024 17:13 GÜNCELLEME 21.07.2024 17:56 DÜNYA
Gizli Servis Trump için daha fazla koruma ve kaynak talebini reddetti iddiası
Gizli Servis Trump için daha fazla koruma ve kaynak talebini reddetti iddiası

The New York Times (NYT) gazetesi, eski ABD Başkanı Donald Trump için son 2 yılda yapılan daha fazla koruma ve kaynak talebinin ABD Gizli Servisi tarafından reddedildiğini belirtti.

ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi, NYT'ye yaptığı yazılı açıklamada, Trump için yapılan ilave koruma ve kaynak talebinin geri çevrildiğini doğruladı.

Gizli Servis'in "devamlı bir tehdit ortamında" çalıştığını belirten Guglielmi, etkinliklere gönderebilecekleri kaynakların kısıtlı olduğunu ifade etti.

Guglielmi, Gizli Servis'in ilave kaynak sağlayamadığı durumlarda da Trump'ın katılacağı etkinlikler için yerel kolluk kuvvetlerinden destek istediklerini aktardı.

NYT'ye konuşan yetkililer de Trump'ın seçim kampanyasının son iki yıl içinde Gizli Servis'ten ilave güvenlik talep ettiği ancak bu taleplerin karşılanmadığını kaydetti.

GİZLİ SERVİS ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

ABD Gizli Servisi, Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından yoğun eleştiriye maruz kalmıştı.

ABD basını, bir keskin nişancının Trump'ın 150 metre uzağına nasıl konuşlanabildiğini sorgularken, ABD Gizli Servisi keskin nişancılarının neden vakitlice hareket etmediği tartışma konusu olmuştu.

Trump'ı seçim mitingi sırasında korumakla yükümlü olan ve suikast girişiminin ardından güvenlik zafiyeti olduğu yönünde yoğun eleştiriye maruz kalan Gizli Servis, olayla ilgili bağımsız soruşturmaya destek vereceğini bildirmişti.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

Trump'a suikast girişiminde yeni detay! İHA uçurmuşTrump'a suikast girişiminde yeni detay! İHA uçurmuş

Trump'ın bu hareketi hayatını kurtardıTrump'ın bu hareketi hayatını kurtardı

Trump'ın suikastçisi saldırıya böyle hazırlanmışTrump'ın suikastçisi saldırıya böyle hazırlanmış

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Mert 1 ay önce Şikayet Et
    Tramp başkan olması halinde, kazananlar beli
    Cevapla
  • Halit 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Trump sevgisi nedir ya?
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım bu adam İslam alemi için hayirliysa sen onu koru eğer daha zalimise sen onu otekileri gibi perişan et amin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Başkan Trump daha sıkı korunmalıdır. Koruma ordusu kurulsun. Konvoyunda en az elli araçlık koruma olmalıdır.
    Cevapla
  • Türkiye 1 ay önce Şikayet Et
    Dostum Trump Türkiye'de yaşayan emekli ve asgari ücretlinin haklarını verecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR