Almanya, Hamburg'ta Şii cemaate ait bir merkez ve kuruluşları yasakladı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkedeki Şii cemaatinin önemli merkezi sayılan "Hamburg İslam Merkezi" ve ona bağlı kuruluşları yasakladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2024 00:44 GÜNCELLEME 25.07.2024 00:44 DÜNYA
Almanya, Hamburg'ta Şii cemaate ait bir merkez ve kuruluşları yasakladı
Almanya, Hamburg'ta Şii cemaate ait bir merkez ve kuruluşları yasakladı

Faeser, yaptığı yazılı açıklamada "Hamburg İslam Merkezi"ni (Islamische Zentrum Hamburg e.V. IZH) ve ülke çapındaki alt kuruluşlarını, "anayasa karşıtı hedefler güden aşırı bir örgüt olduğu" gerekçesiyle yasakladığını belirtti.

Merkezin totaliter ideoloji propagandası yaptığını savunan Faeser, "Ayrıca Hamburg İslam Merkezi ve alt kuruluşları Hizbullah'ı desteklemekte ve saldırgan bir anti-semitizm yaymaktadır." ifadesini kullandı.

Ayrıca karara göre, Almanya'da Şii cemaate ait dört cami de kapatıldı.

Ülkede Şii cemaatine ait 200'e yakın cami derneğinin bulunduğu tahmin ediliyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, Hamburg İslam Merkezi'nin, İran yönetiminin doğrudan temsilcisi olduğu, "Sözde İslam Devrimi ideolojisini Almanya'da saldırgan ve militan bir şekilde yaydığı" ve ülkede yasaklı olan "Hizbullah örgütünü desteklediği" belirtildi.

Yasak kararının ardından polis, 8 eyaletteki 53 mülkte arama yaptı ve mallarına el koydu.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Sadece Hamburgta değil, tüm Almanya bu Şii kuruluşa bağlı polis operasyonu düzenlendi ve yasal olarak kapandı.
    Cevapla
  • Ghmlnkll 2 ay önce Şikayet Et
    Neyin kafasını yaşıyorsun bre gafil bre cahil.Almanya İslam düşmenluğı yapıyor.Aynı zamanda Siyonist yahudi destekçisi kuklası olmuş Almanya.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR