Frankfurt havalimanında iklim protestosu

Frankfurt havalimanında iklim protestosu sonucu 140 uçuş iptal oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2024 11:50 GÜNCELLEME 25.07.2024 11:54 DÜNYA
Frankfurt havalimanında iklim protestosu
Frankfurt havalimanında iklim protestosu

 Almanya’da Frankfurt Havalimanı’nda iklim aktivistlerinin protestosu nedeniyle uçuşlar bir süreliğine durdu. Frankfurt Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, bugün için planlanan 1400 uçuştan 140’ının iptal edildiği belirtildi.

EKONOMİK VURGUN

Frankfurt Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, “İklim aktivistlerinin eyleminin ardından Frankfurt Havalimanı 07.50'den itibaren tüm pistleriyle yeniden faaliyete geçti. İklim aktivistleri bugün havalimanına erişim sağladı. Federal ve eyalet polisi, havalimanı güvenliği ve havalimanı itfaiyesi derhal harekete geçti. Güvenlik nedeniyle tüm havalimanındaki uçuş operasyonları geçici olarak derhal durdurulmuştur. Tüm pistler 07.50'den itibaren yeniden faaliyete geçmiştir. Operasyon günü için yaklaşık 1400 uçuş planlanmıştı. Şu ana kadar 140 civarında iptal gerçekleşti. Operasyon gününün geri kalanında gecikmeler beklenmektedir. Yolculardan havalimanına gitmeden önce uçuş durumlarını havayollarının web sitelerinden kontrol etmeleri isteniyor” denildi.

DÜN DE KÖLN’DE YAŞANMIŞTI

Ülkede dün Köln-Bonn Havalimanı’nda da uçuşlar iklim protestoları nedeniyle durmuştu. Köln-Bonn Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, “Yetkisiz kişiler, 24 Temmuz 2024 Çarşamba sabahı Köln/Bonn Havalimanı'nın güvenlik alanına erişim sağladı. Polis operasyonları nedeniyle uçuş operasyonları şu anda durduruldu. Daha fazla bilgi elde edilir edilmez sağlanacaktır” denilmişti.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Çanakkaleli 1 ay önce Şikayet Et
    Bu iklim aktivistleri insanların gezmesini engellemeye çalışıyorlar.Acaba kendileri bir yere giderken yaya yada bisikletle mi gidiyorlar.İnsanlar bir yerden bir yere gidecekse mutlaka çevreye etkisi olacak araç kullanmak zorundalar.Bu aktivistlere göre hiç kimse bir yere gitmesin,ülkeler arası hatta şehirler arası mal nakliyeleri olmasın istiyorlar herhalde...
    Cevapla
  • Saftirik 1 ay önce Şikayet Et
    Vay aktör ve aktiristler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR