Rusya'da eski Savunma Bakanı Yardımcısı gözaltına alındı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Dmitriy Bulgakov'un yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2024 18:00 GÜNCELLEME 04.08.2024 13:36 DÜNYA
Rusya'da eski Savunma Bakanı Yardımcısı gözaltına alındı
Rusya'da eski Savunma Bakanı Yardımcısı gözaltına alındı

Rus istihbaratı FSB'den yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı ve Soruşturma Komitesi ile yapılan çalışma sonucunda, yolsuzlukla ilgili bir ceza davası kapsamında eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısı General Dmitriy Bulgakov'un gözaltına alındığı ve duruşma öncesinde gözaltı merkezine götürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Bulgakov'un yasa dışı faaliyetlerinin sebepleriyle koşullarını tespit etmek için soruşturmanın ve operasyonların sürdüğü ifade edildi.

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2008-2022 yıllarında bakan yardımcılığı yapan Bulgakov'un dahil olduğu bir yolsuzluk vakasıyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü, bu çerçevede önleyici tedbir olarak Bulgakov'un gözaltına alındığını belirtti.

Dmitriy Bulgakov, 2008-2022 döneminde Rusya Savunma Bakan Yardımcısı görevindeyken uzun süre Rus ordusunun lojistik desteğinden sorumluydu.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Kafirler hepsi aynıdır iyisi yok hak din İslam dır diyerleri batıldır ne mutlu hak dine tabi olanlara
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Acaba
    Cevapla
  • ergo 4 hafta önce Şikayet Et
    Rusça her zaman Türkiye'ye destek olmuştur bu bölgede en çok bizi seven dostumuz rusya
    Cevapla
  • atilla 4 hafta önce Şikayet Et
    biz ülke olarak gerini yapuyoz
    Cevapla
  • ‏KAHRAMAN 4 hafta önce Şikayet Et
    Fetö parnaği var gardaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR