Alman istihbaratı uyardı: Rusya Avrupa'da faaliyetlerini artırdı

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı, Rusya'nın Avrupa'daki sabotaj faaliyetlerinde artış olduğu uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2024 19:07 GÜNCELLEME 26.07.2024 20:14 DÜNYA
Alman istihbaratı uyardı: Rusya Avrupa'da faaliyetlerini artırdı
Alman istihbaratı uyardı: Rusya Avrupa'da faaliyetlerini artırdı

Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik sabotaj faaliyetlerinde artış olduğu uyarısında bulunularak, Rus istihbarat servislerinin özellikle Alman şirketlerinin çalışanlarının sosyal medya profillerini değerlendirdiğine dair bulgulara dikkat çekildi.

'SABOTAJA KARŞI KORUNMA'

"Sabotaja karşı korunma" başlığını taşıyan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Rusya'nın Almanya ve Avrupa'da sabotaj eylemlerinde bulunma riskinin boyutu, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü saldırı savaşını çevreleyen durumun gelişimine ve Rusya ile Batı arasında süregelen çatışmanın gelişimine bağlıdır. 2023'ten bu yana Avrupa genelinde gözlemlenen vakalar ve Almanya'daki olası faaliyetlere ilişkin artan belirtiler şu anda değerlendirmenin yeniden yapılmasına yol açıyor. Almanya'da sabotaj faaliyetleri ya da buna karşılık gelen hazırlık eylemleriyle ilgili olarak artan bir risk söz konusudur."

RUS YANLISI BİLGİSAYAR KORSANLARI SALDIRIYOR

Alman basınına göre de Rusya yanlısı bilgisayar korsanları tarafından Alman makamlarının ve şirketlerinin web sitelerine yönelik siber saldırılar tespit edilmeye devam ediyor.

Yaklaşık 2 hafta önce de ABD istihbaratının Rusya'nın Ukrayna için top mermileri ve askeri araçlar ürettiği bildirilen güçlü bir Alman silah üreticisinin genel müdürüne suikast düzenlemeyi planladığını Alman makamlarına bildirdiği ortaya çıkmıştı.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah nazi kirmalari sizi
    Cevapla
  • meraci83 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah dedikleri gibidir ve nazi artığı hanslar artık rahat yaşayamazlar?
    Cevapla
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    seytanin aklina gelmeyen sey gecen hafta basladi artik her hafta yada gunluk saldiri oalcak ve uydu savaslari rusya sanmiyorum avrupanin yanina koyacak bu yaptiklarinin usa icin hepsi kendini riske atti o liderlerin hepsi gidecek halk ukrani icin savas sorun istemiyor avrupa da usa køpeklik iicin gereksiz idi
    Cevapla
  • Okur 1 ay önce Şikayet Et
    Boylarından büyük işe giriyor bu almanlar. Önce ülkendeki kral monarşi isteyen derin yapılara bak. glatyosu almış yürümüş önce kendine bak.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah Rusya sizi perişan eder.yok olursunuz,perişan olursunuz insallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR