Paşinyan Ermenistan-Türkiye sınırını ziyaret etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan-Türkiye sınırındaki Margara Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2024 19:29 GÜNCELLEME 26.07.2024 19:41 DÜNYA
Paşinyan Ermenistan-Türkiye sınırını ziyaret etti
Paşinyan Ermenistan-Türkiye sınırını ziyaret etti

Başbakan Paşinyan sosyal medya hesabından Armavir Bölgesi'ne yaptığı çalışma gezisi kapsamında, sınırın Ermenistan tarafındaki Margara Sınır Kapısı'nı ziyaret ettiği bilgisini paylaştı.

Paşinyan paylaşımında, Margara Sınır Kapısı'nın 1 milyar dramlık (yaklaşık 2 milyon 575 bin dolar) projeyle modernize edildiğini belirtti.

Halen kapalı olan Türkiye-Ermenistan sınırı, 1993'te Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının bir kısmını işgal etmesi nedeniyle kapatılmıştı.

Bu dönemde sınır sadece, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şubat 2023'te iki kez, insani yardımın geçişi için açılmıştı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • engelsizler 1 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu paşinyan raks eylerdin
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan, Yunanistan, Bulgaristan, Suriye, Irak falan bunların hepsi İngilizler Fransızlar tarafından uydurulmuş devletler, tarihte var olmamış ülkecikler, hepsi Osmanlı toprağı şehit kanları var üstünde.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de çalışan ERMENİSTAN vatandaşlarına vizesiz AB ülkelerinde çalışma imkanı GELİYOR. Dikkat edin Ukrayna lılar KADINLARINI AB ülkelerine gönderdi (çalışmaya) Kaybetti. Avrupalıların oyununa gelmeyin; Ev bakım yaşlı bakım çocuk bakım adı altında yaptıkalrı sözleşmede TAŞIYICI ANNELİK maddesi de VAR.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Açacak gibi yapın, AÇMAYIN. OYALAYIN..
    Cevapla
  • Okur 1 ay önce Şikayet Et
    Açmayın. Nokta.
    Cevapla
  • İsimsizz 1 ay önce Şikayet Et
    topraklarımızı geri aldıktan sonra kapalı kalmasının ne anlamı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR