Suikastten sonraki ilk anket: Donald Trump, Kamala Harris'i 2 puan geride bıraktı

ABD’de yapılan ankette eski Başkan Donald Trump, Demokrat Partili Başkan Joe Biden'dan adaylığı devralan yardımcısı Kamala Harris'in 2 puan önünde yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2024 15:44 GÜNCELLEME 27.07.2024 15:57 DÜNYA
Suikastten sonraki ilk anket: Donald Trump, Kamala Harris'i 2 puan geride bıraktı
Suikastten sonraki ilk anket: Donald Trump, Kamala Harris'i 2 puan geride bıraktı

ABD’de yapılan ankette eski Başkan Donald Trump, Demokrat Partili Başkan Joe Biden'dan adaylığı devralan yardımcısı Kamala Harris'in 2 puan önünde yer aldı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin yaptığı son ankete göre Trump, kayıtlı 1000 seçmenin yüzde 49'unun desteğini alırken Harris, yüzde 47'de kaldı.

Bu ayın başlarında WSJ tarafından yapılan ankette Trump'ın 6 puan gerisinde kalan Biden'a kıyasla Harris'in performansının önemli bir gelişme kaydettiği görülüyor.

Anket, ayrıca Harris'in kayıtlı seçmenler açısından tercih edilirliğinde de keskin artış olduğunu ortaya koydu. Bu ayın başlarında yüzde 35 olan oran, 11 puanlık sıçramayla yüzde 46'ya yükseldi. Buna karşılık Trump'ın tercih edilirliği yüzde 47, Biden'ınki ise yüzde 39'da kaldı.

Trump suikasta uğradığı yerde miting yapacak!Trump suikasta uğradığı yerde miting yapacak!

Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...

BİDEN YARIŞTAN ÇEKİLMİŞTİ

Biden, yaşı, zihinsel uygunluğu ve kasımda Beyaz Saray'ı kazanma yeteneği hakkında haftalarca süren parti içi tartışmaların ardından 21 Temmuz'da başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu.

Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının desteğini kısa sürede toplayan Harris, böylece partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşmıştı.

Demokrat Partinin başkan adayı, 19-22 Ağustos'ta Chicago kentinde yapılacak parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.

ABD Başkan adayı Harris'ten Netanyahu'ya uyarı: Sessiz kalmayacağım!ABD Başkan adayı Harris'ten Netanyahu'ya uyarı: Sessiz kalmayacağım!

Kamala Harris'ten ilk seçim mitingi: “Donald Trump'ın nasıl biri olduğunu biliyorum”Kamala Harris'ten ilk seçim mitingi: “Donald Trump'ın nasıl biri olduğunu biliyorum”

ABD Başkanı adayı Harris'ten, Trump'a hodri meydan! Resmen kabul ettiABD Başkanı adayı Harris'ten, Trump'a hodri meydan! Resmen kabul etti

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Malatyalı 1 ay önce Şikayet Et
    Kurttan dost İten post olmaz; Kurtta ölse kardan itte õlse kardan misali
    Cevapla
  • O k u r 1 ay önce Şikayet Et
    Ha Trump, ha Kamala ikisi de aynı .ok.
    Cevapla
  • HİDİR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16 ; " Biz bir memleketi helak etmek istediğimizde VARLİKLİ SİMARİKLARİNİ ? başa getiriz. Onlar İslam'a aykırı mantıklı düşünce içinde olmazlar( ABD GAZZE, Golan, Kudüs kararları?) Biz de o memleketi DARMADAGİN EDERİZ..
    Cevapla
  • Demirbukey 1 ay önce Şikayet Et
    Trump,un kulağını çektiker siyonistin kölesi olacaksın aksi halde öleceksin kurtuluşun yok dediler. Şimdi trump ya onları bitirecek yada kendi bitecek..
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millet hepsi bozuk ABD nihayetinde parçalanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR