Golan'a roketli saldırı: Netanyahu'dan ilk açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan roket saldırısına ilişkin, Lübnan Hizbullahı'nın şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyeceğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2024 23:39 GÜNCELLEME 27.07.2024 23:39 DÜNYA
Golan'a roketli saldırı: Netanyahu'dan ilk açıklama
Golan'a roketli saldırı: Netanyahu'dan ilk açıklama

İsrail Başbakanlık Ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı Mecdel Şems beldesine düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tuttu.

Netanyahu, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullandı.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Dürzi beldesi Mecdel Şems'e düzenlenen roket saldırısında 10 kişinin öldüğü, 6'sı ağır 24 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, saldırının, "durum değerlendirmesi ve eldeki istihbarat sonuçlarına göre" Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiği belirtilmişti.

Lübnan Hizbullahı ise saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddiasını "kesinlikle yalanladığını, olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını" kaydetmişti.

 

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    siyonistler gebermeye mahkumsununuz
    Cevapla
  • Mmdoff 1 ay önce Şikayet Et
    Bu katilin kafasina sıkacak bir yigit araniyor.Cennet garanti.
    Cevapla
  • Bilduğun İnsan. 1 ay önce Şikayet Et
    3. Dünya savaşı çıkabilir diyorlar. Kimin yüzünden İsrail yüzünden. Bir rahat durda eskiden olduğu gibi dünyada mimlenip k sürükmesin, konulmasın, yahudi diye aşağılanmasın çocukluklarınız...!!! Bozgunculuk yapma yahoda
    Cevapla
  • Nokta 1 ay önce Şikayet Et
    İsmini koyup Büyük İsrail planını gerçekleştirmek için elinden geleni yandaşların ve hikmettiklerin ile yapıyorsun netenyahunu. Ne oldu Trump İsrail'in başkenti Kudüs yaptı kıskandın ve Büyük İsrail savaşını başlatma kararımı aldın... Lakin sonunuz Kur'an'ı Kerim 'de yazıyor. O başlarınız yerden kalmayacak.
    Cevapla
  • Cenk1453 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist soykirimcilar filistinde ÖLMEKDEN BAŞKA ÇARENIZ YOK... FİLİSTİN DE Ö L E C E K S İ N İ Z...nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR