Katil İsrail Srebrenitsa Soykırımı'nı da inkar etti

Gazze Şeridi’nde 10 ayda bütün savaş suçlarını işleyip 40 bin Filistinli’yi katleden soykırımcı İsrail’in Sırbistan büyükelçisi Vilan, Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa’da yaşananların “soykırım olmadığını” savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2024 18:08 GÜNCELLEME 28.07.2024 18:08 DÜNYA
Katil İsrail Srebrenitsa Soykırımı'nı da inkar etti
Katil İsrail Srebrenitsa Soykırımı'nı da inkar etti

İsrail’in Sırbistan Büyükelçisi Jahel Vilan, Srebrenitsa’da yaşananların soykırım olduğuna inanmadıklarını savundu.

Soykırımcı İsrail’in Büyükelçisi Vilan, “Srebrenitsa'da yaşananlara ilişkin soykırım terimini hiçbir zaman kabul etmedik. Orada kesinlikle çok ciddi bir savaş suçu işlendi ancak İsrail’in bakış açısına göre bu soykırım terimini temsil etmiyor.” dedi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic, İsrail'in Belgrad Büyükelçisi Yahel Vilan'ın geçmişte yaptığı benzer açıklamaya tepki göstererek, "Siz diplomasinin ve insanlığın yüz karasısınız." ifadelerini kullanmıştı.

 

Nazi olaylarını dünyaya "Yahudi soykırımı" diye dikte eden Siyonist İsrail, Bosna'daki Srebrenitsa Soykırımı'nı uluslararası kamuoyunun aksine hep inkar etti.

İsrail’in inkar ettiği Srebrenitsa Soykırımı, 11 Temmuz 1995 tarihinde, Bosna Savaşı sırasında meydana geldi. Sırp güçlerinin, Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kasabasına gerçekleştirdiği saldırıda 8 binden fazla Boşnak sivil şehit edildi. Olay, Bosna-Hersek’teki etnik temizliğin en acımasız örneklerinden biri olarak tarihe geçti. Srebrenitsa katliamı Birleşmiş Milletler tarafından soykırım olarak tanımlandı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi de Srebrenitsa’daki katliamı soykırım olarak nitelendirerek suçlulara çeşitli cezalar verdi.

Ayrıca 2015 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 11 Temmuz tarihini “Uluslararası Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü” ilan etti.

Soykırımcı İsrail o dönem de bu karara destek oyu vermedi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 110 TÜMÜ
  • Hacı hoca 1 ay önce Şikayet Et
    40 bin sivili şehit edip soykırım demeyen 8 bin şehide soykırım der mi? Kökleri kurusun.
    Cevapla
  • Hacı Dayı 1 ay önce Şikayet Et
    Bosna hala BM de onların lehine oy verip dursun.
    Cevapla
  • Ali Eren 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi soylarımı olduğuna inanan biri değilim.Yahudiler sadece kendilerine soykırım yapıldığını iddia ediyor.2. dünya savası kqnlı ve acımasız bir savaştı orada bir kısım yahudinin de ölmüş olması soykırım olduğu anlamına gelmez.Amerikanın japonya ya attığı atom bombaları ise toplu bir soykırımı ifade eder.2 bombada ölen 250.000 japon ve geride kalan yaralılar,sakatlar ,yok olan kentler
    Cevapla
  • GÖZLEMCİ 1 ay önce Şikayet Et
    ŞIRACININ Şahidi BOZACI
    Cevapla
  • Devran 1 ay önce Şikayet Et
    Hukuk tanımaz siyonist bir topluluktan ne beklenir? Kendilerine yakışan soykırımı yapmak ve inkar etmek. Yer yüzünü kana bulayıp Dünya savaşını çıkarmak içinuğraşıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR