İran'dan İsrail'e uyarı: Büyük bir hata olur!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransız mevkidaşı Macron'la görüştü. Pezeşkiyan, İsrail'in Lübnan'a muhtemel saldırısının ağır sonuçlara yol açabilecek büyük bir hata olacağı uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2024 19:42 GÜNCELLEME 29.07.2024 20:48 DÜNYA
İran'dan İsrail'e uyarı: Büyük bir hata olur!
İran'dan İsrail'e uyarı: Büyük bir hata olur!

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Pezeşkiyan, İran'ın Fransa ile arasındaki ilişkileri dürüstlük ve karşılıklı güvene dayanarak geliştirmeye hazır olduğunu Macron'a iletti. 

GERİLİMİN TIRMANMASINDAN DUYULAN ENDİŞE İLETİLDİ

İsrail'in saldırılarından kaynaklanan bölgedeki gerilime değinen Pezeşkiyan, Lübnan'ın güney sınırlarında İsrail ile gerilimin tırmanmasından endişe duyduğunu ifade etti.

KENDİLERİ İÇİN AĞIR SONUÇLARA YOL AÇAR

Pezeşkiyan, "Siyonist rejimin Lübnan'a saldırısı, kendileri için ağır sonuçlara yol açan büyük bir hata olur" uyarısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise İran'ın Fransa ve diğer Avrupa ülkeleriyle ilişkilerinin yeni hükümet döneminde daha fazla gelişmesini umduğunu belirtti.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Cengiz 1 ay önce Şikayet Et
    İrandan bir kok çıkmaz sadece lafı zaten bütün bu olaylar iranın yüzündendir
    Cevapla
  • Vartolu 1 ay önce Şikayet Et
    İtrail ile itran birbirinin kuyruğunu kaldırıp koklar da koklar ama ısırmazlar birbirlerini
    Cevapla
  • Osmanlı Geliyor 1 ay önce Şikayet Et
    İran en az İsrail ve Amerika kadar ümmeti Muhammed için tehlikeli
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Siz bu kadar iran dusmanligi yaparken siz birazda israil dusmanliĝi yasaydiniz müslümanlar bu halde olmazdi siyonizim sizin icinize sicramis
    Cevapla
  • Serdar 1 ay önce Şikayet Et
    İran Azerbaycan savaşında ermenileri Suriye'de ırakda PKK yı desdekler pakistana füze atar elinde gücü olsa bizede saldırır tarihinde hiçbir zaman kâfirle savaşmadı savaşmaz kendide Ermeni
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR