Dikkatlerden kaçan ayrıntı: Hizbullah lideri Nasrallah neden İran’daki törene katılmadı?

Yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma töreni sonrasında Tahran’da Hamas lideri Haniye suikaste uğrarken, Lübnan Hizbullahı lideri Nasrallah ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2024 17:42 GÜNCELLEME 31.07.2024 17:44 DÜNYA
Dikkatlerden kaçan ayrıntı: Hizbullah lideri Nasrallah neden İran’daki törene katılmadı?
Dikkatlerden kaçan ayrıntı: Hizbullah lideri Nasrallah neden İran’daki törene katılmadı?
  • HABER7

İran merkezli yayın yapan Baydaq News, Pezeşkiyan’ın görevi devralma töreninde Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın da yer almasının beklendiğini fakat planlamada son dakika değişikliği olduğunu iddia etti. Nasrallah’ın İran’daki törene katılmadığı kaydedildi.

BÜTÜN DİRENİŞ LİDERLERİ VE HANİYE KATILDI, O YOKTU

İran emniyet birimlerinin “güvenlik endişeleri nedeniyle” Nasrallah’ın törene katılmasını istemediği iddiası ortaya atıldı. İran’ın “Nasrallah’ın güvenliğini tam olarak sağlayamayacağını bildirdiği” ifade edildi.

İranlı makamların, Hamas lideri İsmail Haniye’ye yönelik benzer güvenlik tedbirlerini neden almadığı merak konusu oldu. Baydaq News haberinde, “Madem böyle bir risk vardı, neden İsmail Haniye'ye olası güvenlik riskleri konusunda bilgi verilmedi?” denildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı şehit İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Cumhurbaşkanını, komutanını, misafirini koruyamadı! Sözde bölgesel güç İranCumhurbaşkanını, komutanını, misafirini koruyamadı! Sözde bölgesel güç İran

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 183 TÜMÜ
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Allah Şii İran yönetimini kahretsin. Allah öbür dünyadan önce bu dünyada İran Şia yönetiminin belasını versin inşaallah. Şia denilen fitnenin tarihte ilk ortaya çıkmasının sebebi de Yahudilerdir zaten. İran Şia yönetimi Ehlisunnete karşı Yahudilere minnettarlıklarıni gösteriyorlar
    Cevapla
  • Koterelli 1 ay önce Şikayet Et
    Nasrallah, Ayetullah, Ensarullah, Hizbullah, .... vb. isimlere sarıklara sakallara aldanılmasın. İnanç esaslarından biri haline gelen takiyye için bunlar gereklidir. Sözde Müslüman, Özde şiist münafıktırlar. İsrail'in partnerlerinden biridirler. İsrail neyse, İran ve kuyrukları da aynısıdır.
    Cevapla
  • Hasancık 1 ay önce Şikayet Et
    79 da davul zurnayla fransadan irana gönderilen humeyninin batı düşmanı olmasını beklemek aptallıktı. Hala uyanamadık ne yazıkki.
    Cevapla
  • Dayı 1 ay önce Şikayet Et
    İran halkı lider diye bildiklerinin israille işbirliği yaptığını artık anlamalılar. Bu Müslüman görünümlü kafir yönetimlerini alaşağı etmeliler.
    Cevapla
  • Fehmi 1 ay önce Şikayet Et
    Son dakika İsrailli abisinden telefon gelmiştir. Heniye nin şehit düştüğü binada olan Nakhalah sağ kurtulduğuna göre. Ortadoğuda sünni dünyayı durdurmak için İsrail-İran flörtü açık açık belli iken hala kim nereye kıvırıyor anlamak mümkün değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR