Dünya açıklama bekliyor! Haniye suikastinde cevapsız sorular

İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Lideri İsmail Haniye'nin şehit edildiği suikastin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen kayda değer bir açıklama yapılmamasıyla birlikte cevaplanması gereken birçok soru ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2024 17:02 GÜNCELLEME 01.08.2024 18:02 DÜNYA
Dünya açıklama bekliyor! Haniye suikastinde cevapsız sorular
Dünya açıklama bekliyor! Haniye suikastinde cevapsız sorular
  •    Haber7-ÖZEL

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği soykırımında 299 gün geride kalırken, Ortadoğu'da tansiyonu yükselten bir suikast yaşandı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere geldiği İran'ın başkenti Tahran'da suikastta uğradı. 

Hamas liderinin konakladığı Devrim Muhafızları Ordusu'nun korumasındaki gaziler için hizmet veren bir konuta düzenlenen hava saldırısında Haniye ile birlikte bir korumasının da şehit oldu.

Haniye'ye yapılan suikast dünyayı alarma geçirirken İran'dan yapılan açıklamada ise suikastın soruşturulduğu ve sonuçlarının yakında açıklanacağı belirtildi. Filistin İslami Cihad lideri Ziyad El Nakhalah'ın da Haniye ile aynı binada olduğu ancak farklı bir katta kaldığı için saldırıdan sağ kurtulduğu öğrenildi. 

CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR

 Haniye suikastine dünyadan tepkiler gelirken saldırının üzerinden 2 gün geçmesine rağmen saldırı ile ilgili çok sayıda cevapsız soru bulunuyor. İsrail'den saldırıyı üstlenen bir açıklama gelmemesi ve saldırının hangi tür bir silahla yapıldığının hala ortaya çıkarılamaması ilk akla gelen sorular arasında yer alırken Hamas'ın barışa en yakın ismi İsmail Haniye'nin neden hedef alındığı ise araştırılan konular arasında yer alıyor. 
Diğer taraftan ise Tahran'daki söz konusu binanın sadece bir bölümüne yapılan saldırıda Haniye'nin net konum bilgisinin nasıl ele geçirildiği ve İran makamlarının saldırıdan haberinin olup olmadığı merak konusu oldu.

En çok merak edilen konulardan biri de saldırının güdümlü füze ile gerçekleştirildiği iddiaları üzerine ortaya çıkıyor. Söz konusu füzenin hangi ülkeden atıldığı ve İran hava savunma sistemleri neden devreye girmediği dünyanın suikastle ilgili cevaplanması gereken sorular arasında bulunuyor.

İşte Haniye suikastiyle ilgili cevabı merak edilen sorular;

  • Saldırıyı kim yaptı?
  • Saldırı hangi silahla yapıldı?
  • Hamas'ın barışa en yakın ismi İsmail Haniye neden hedef alındı?
  • Haniye'nin kaldığı binanın sadece bir bölümüne yapılan saldırıda net konum bilgisi nasıl ele geçirildi
  • İran makamlarının saldırıdan haberi var mıydı?
  • Saldırı füze ile gerçekleştirildiyse İran hava savunma sistemleri neden devreye girmedi?
  • Saldırı hangi üçüncü ülkeden düzenlendi?
  • İsrail resmi makamları neden hala saldııryı üstlenmedi?
  • İran neden saldırının detaylarını paylaşmıyor?
  • Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah neden törene katılmadı?
  • İran istihbaratının Nasrallah'ı "güvenliğini sağlayamama endişesi" nedeniyle uyardığı bilgisi doğru mu?
KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • İran İsrailKardeş 1 ay önce Şikayet Et
    İran makamları bu cinayetin aktörlerinden. Barış istemeyen İsrailin planı İran dandik füze saçmalığıyla başka ülkelere saldırı. İran İsrail kadar suçuldur.
    Cevapla
  • Fuat 1 ay önce Şikayet Et
    Ne dronu be, isteseler kuş uçurtmazlar , çok bariz belli ki, içeriden önceden yerleştirilen bomba ile şehid edilmiş, bunu yapan da devrim muhafızları denen israil gizli ordusudur
    Cevapla
  • Bjnb 1 ay önce Şikayet Et
    Hey yavrum hey.adamlar bildiğin tezgah kurmuşlar Haniye ye..ah İran ah.perslinin oyunu pek fenadir.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Katiller belli aslında biri misafir olduğu devlet ikincisi it rail .
    Cevapla
  • Musdi 1 ay önce Şikayet Et
    İran olunca her şey beklenir.ehli sünnet düşmanı ülkeden her türlü fitne beklenir.iran Devleti'nin düşmanı İsrail değildir.musluman Sünni dünyadır.asla güvenilmez.guvenilmemelidir.ecdad asla guvenmemis.dikkat etmiş.haniye yanlış yapmış o ülkeye gitmekle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR