Rusya'dan MİT operasyonuyla ilgili açıklama

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, MİT'in yönettiği tutuklu takasına ilişkin değerlendirmede bulunarak "Ülkesi, anavatanı ve hepimiz için çalışan bize ait olanları getirmek daha faydalıdır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2024 20:22 GÜNCELLEME 01.08.2024 21:30 DÜNYA
Rusya'dan MİT operasyonuyla ilgili açıklama
Rusya'dan MİT operasyonuyla ilgili açıklama

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, MİT'in yönettiği ve Ankara'da gerçekleşen takas operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Rusya'ya ihanet edenlerin hapishanede çürümelerini istediğini belirten Medvedev, "Ya da daha önce sıkça olduğu gibi hapishanede ölsünler. Ancak, ülkesi, anavatanı ve hepimiz için çalışan bize ait olanları getirmek daha faydalıdır. Hainler şimdi ateşli bir şekilde yeni isimler bulsunlar ve tanık koruma programı altında saklansınlar." ifadelerini kullandı.

MİT, bugün ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza atmıştı.

 RUS BASININDA OPERASYONDA TÜRKİYE'NİN OYNADIĞI ROL GENİŞ YER ALDI

Türkiye'nin ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda oynadığı rol, Rus basınında geniş yer buldu.

Kommersant gazetesi "Özel takas operasyonu" başlığıyla verdiği haberde, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönetiminde yapılan mahkum değişimi "Rusya ve ABD arasında gerçekleşen rekor sayıdaki tarihi takas" olarak nitelendirildi.

Rossiskaya Gazeta ise "Türkiye'nin istihbaratı: Ankara'da 26 mahkum takası gerçekleşti" başlığıyla verdiği haberinde MİT'in, 7 ülkeden 26 mahkumun Ankara'da havaalanında takas edildiğini ve son zamanların en büyük takas operasyonu olduğunu açıkladığı aktarıldı.

Komsomolskaya Pravda gazetesi "Rusya ve 6 ülke Ankara'da mahkum takası yaptı" başlıklı haberinde, MİT'in organizasyonuyla değişimlerin gerçekleştiğine işaret etti.

Vzglyad gazetesi de "Türk istihbaratı, Rusya ile Batı arasında mahkum değişiminin detaylarını açıkladı" ifadesiyle duyurduğu takasın Ankara'da gerçekleştirdiğini hatırlattı. Son yılların en büyük takası olduğuna dikkat çekilen haberde, operasyonun MİT'in aracılığıyla yapıldığı vurgulandı.

RBK gazetesinde ise "Rusya ve Batı eşi benzeri görülmemiş bir esir takası gerçekleştirdi" başlığıyla verdiği haberde, kimlerin takas edildiğine yer verildi.

TASS haber ajansı, takası "Türk istihbaratı, 7 ülkeden 26 mahkumun takas edildiğini doğruladı" başlığıyla verdi. Haberde, MİT'in resmi açıklamasına yer verildi.

RİA haber ajansı da "Türkiye'de 7 ülkeden mahkumların olduğu son yılların en büyük takası gerçekleşti" başlığıyla operasyonu aktarırken, Rus televizyon kanalları da MİT'in yönettiği operasyonu haberleştirdi.

Türkiye'den takas operasyonu açıklaması!Türkiye'den takas operasyonu açıklaması!

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Mert 1 ay önce Şikayet Et
    Takas edilen herkes öldürülecek. Çok trajikomik bir durum. Başarı ama kimin için? Herkes esirlerden istediğini aldı zaten. Olan adamcağızlara olacak.
    Cevapla
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bu işten ülkemizin kazanı mı ne oldu?
    Cevapla
  • Sas 1 ay önce Şikayet Et
    ABD 3 rehine için teşekkürlerini bildiriyor Almanların 13 reine ama ses yok zoruna gidiyor Türkiye’nin yaptıkları, ulan sen alamamışsın biz sana gönderdik işte zoruna gidenin borusuna gitsin
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    İspanya radyolarindan Rne Radio 5 dün en az 5 kez Türkiye ve Erdoğan‘dan övgüyle bahsetti.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ne yorum güzellemeleri böyle. Takas demek bu kişilerin kilit rolde casus oldukları demek. Her iki tarafta yenilerini sahaya sürüp bu eskilerdeki hataları tespit edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR