Vladimir Putin, Rus esirleri havaalanında karşıladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD başta olmak üzere toplam 7 ülke arasında yapılan takas anlaşması sonucu MİT koordinasyonunda Rusya'ya dönen 8 esiri, Moskova'daki havaalanında çiçeklerle karşıladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2024 01:22 GÜNCELLEME 02.08.2024 01:22 DÜNYA
Vladimir Putin, Rus esirleri havaalanında karşıladı
Vladimir Putin, Rus esirleri havaalanında karşıladı

ABD, Rusya, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Belarus olmak üzere 7 ülke arasında MİT koordinasyonunda gerçekleşen esir takası çerçevesinde 8 kişi Moskova'ya döndü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'daki Vnukovo havaalanında Ankara'dan gelen Rus esirleri karşıladı. Putin özel uçakla gelen Rus esirleri çiçeklerle karşılarken, bazı esirler karşılama sırasında gözyaşlarını tutamadı. Putin esirlerle tokalaşırken bazı esirler Vladimir Putin'e sarılarak ülkelerine dönebildikleri için teşekkür etti.

"ARTIK EVİNİZDESİNİZ"

Rus esirlere hitaben konuşma yapan Vladimir Putin, "Öncelikle hepinizi vatanınıza döndüğünüz için tebrik ederim. Özellikle ordumuzla bağı olan askerlerimize seslenmek istiyorum. Yemininize bağlı kaldığınız için sizi bir an bile unutmayan anavatanınızdan teşekkür ediyorum. Artık evinizdesiniz" ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca ülkelerine geri dönen Rus esirlerin ödüllendirileceğini de belirtti.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Veto 1 ay önce Şikayet Et
    Kral adamsın Putin.
    Cevapla
  • oflu 1 ay önce Şikayet Et
    hakiki osmanli degilsin....
    Cevapla
  • cahil 1 ay önce Şikayet Et
    putinin dublörü de kadının arkasında kareye girmiş
    Cevapla
  • Yavaşş 1 ay önce Şikayet Et
    Hayır hayır putinin dublörü o öndeki kadın. İkizi resmen
    Cevapla
  • ufuk 1 ay önce Şikayet Et
    Umarım Putin bunları esir düştünüz, açığa çıktınız, ülke sırlarını paylaştınız vs. diyerek değişik zamanlarda ve çeşitli yöntemlerle yollamaz öbür tarafa...
    Cevapla
  • Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Putin Bunları karşılamaya Gittiyse Akıbetleri Pek Hayırlı Değil
    Cevapla
  • Halil 1 ay önce Şikayet Et
    Şu "yemininize bağlı kaldığınız için" sözünden işkillenmedim desem yalan olur. Fazla mı şüpheciyim bilmem ama aba altından sopa gösterir gibi geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR