ABD fitili ateşledi! Ülkelerden peş peşe açıklamalar! Maduro'yu yok saydılar

Venezuela Seçim Konseyinin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini kazanmıştı. ABD'nin ardından ülkelerden peş peşe Maduro'yı tanınmadıkalrını belirten açıklamalar geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2024 08:43 GÜNCELLEME 04.08.2024 09:55 DÜNYA
ABD fitili ateşledi! Ülkelerden peş peşe açıklamalar! Maduro'yu yok saydılar
ABD fitili ateşledi! Ülkelerden peş peşe açıklamalar! Maduro'yu yok saydılar

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, Venezuela'da 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde yarışan muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabı X'ten açıklamada bulunan Mulino, Gonzalez'i, Venezuela'daki seçimin meşru kazananı olarak gördüklerini belirtti.

Venezuela'da muhalefet lideri Maria Corina Machado'yu X'ten etiketleyen Mulino, "Panama, Edmundo Gonzalez'i Venezuela'nın seçilmiş devlet başkanı olarak tanıyor. Demokrasinin temeli olan halkın iradesini savunuyoruz." ifadesini kullandı.



ARJANTİN DE AÇIKLADI

Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino da 2 Ağustos'ta muhalefetin adayı Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını belirtmişti.

ABD DE GONZALEZ'İN KAZANDIĞINI SAVUNDU

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Venezuela'daki devlet başkanı seçimini muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez'in açık ara kazandığını öne sürdü.



SEÇİM SONUÇLARI

Venezuela'da 28 Temmuz'da devlet başkanı seçimleri düzenlenmişti.

Venezuela Seçim Konseyinin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3. kez kazanmıştı.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından 29 Temmuz'da açıklama yapan muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi verilerinin doğru olmadığını ve sonuçlara hile karıştığını öne sürmüştü.

Seçim sonuçlarının hileli olduğu gerekçesiyle düzenlenen protestolarda güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan olaylarda şimdiye kadar biri asker 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 200 TÜMÜ
  • Cavus 1 ay önce Şikayet Et
    Alçak kalleş abd. Yok olacaksın yok başka yolun yok.
    Cevapla
  • Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Halk seçmiş size ne oluyor işinize yaramıyor değil mi ondan tanımıyorsunuz iki yüzlüler
    Cevapla
  • ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    işte gerçek yüzü sözde batının. mısır da da aynı oyun oynandı ve bir çok afrika ve orta doğu ülkelerinde.halk akıllıysa liderine sahip çıkar aksi halde bie mısır ırak suriye lübnan filistin ve afrika ülkelerinden farkları kalmaz.tüm yeraltı zenginlikleri amerikaya akar halkıda sefil biçimde hayatta kalma mücadelesi vermeye devam eder.
    Cevapla
  • kim takar 1 ay önce Şikayet Et
    adamların "demokrasi beklentisi" bu, bizim istediğimiz kazanmazsa kabul etmeyiz. istediğiniz kadar kudurun.
    Cevapla
  • Amasyali 1 ay önce Şikayet Et
    Venezuela devlet başkanı Madurodur adam hakkıyla kazandi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR