İsrail ordusu savaşı resmen duyurdu! Tüm cepheler teyakkuzda

İsrail ordusu Hizbullah'a karşı kapsamlı askeri operasyon planları hazırladıklarını ve vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarısında değişiklik olmadığını ancak yeni bir uyarı sistemi geliştirdiklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2024 01:06 GÜNCELLEME 05.08.2024 09:13 DÜNYA
İsrail ordusu savaşı resmen duyurdu! Tüm cepheler teyakkuzda
İsrail ordusu savaşı resmen duyurdu! Tüm cepheler teyakkuzda

Son dakika İsrail haberleri: İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, güvenlikle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

İsrail ordusu savaşı resmen duyurdu! Tüm cepheler teyakkuzda

'HİZBULLAH'A KARŞI KAPSAMLI OPERSAYON PLANI HAZIRLIYORUZ'

Hagari, şu ana kadar vatandaşlara yapılan güvenlik uyarısında bir değişiklik olmadığını ve tüm cephelerde teyakkuz halinde olduklarını dile getirdi.

Hagari ayrıca, Lübnan'da Hizbullah'a karşı kapsamlı operasyon planları hazırlandığını ifade etti.

İsrail ordusunda bulunan yedek askerler de yüksek alarm durumuna geçti.

İsrail ordusu savaşı resmen duyurdu! Tüm cepheler teyakkuzda

İSRAİL YENİ BİR UYARI SİSTEMİ DEVREYE SOKTU

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, acil durumlarda cep telefonları üzerinden çalışacak yeni bir uyarı sisteminin devreye sokulduğu duyuruldu.

Açıklamada, "Kişisel Mesaj" adını taşıyan yeni sistemin, tehdit altındaki bölgelerdeki insanların, herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan doğrudan cep telefonlarına uyarı mesajı almalarına olanak sağlayacağı kaydedildi.

İsrail ordusu savaşı resmen duyurdu! Tüm cepheler teyakkuzda

NE YAŞANMIŞTI?

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlediği hava saldırısının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasıyla bölgede tansiyon yükselmişti.

Heniyye'nin suikastından İsrail'i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı'ndan, Tel Aviv'e karşı misilleme tehdidi gelmişti.

İsrail ordusunun, gelecek bir saldırıya karşı teyakkuz haline geçtiği bildirilirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin "hem savunma hem saldırı anlamında her türlü senaryoya karşı yüksek düzeyde hazırlıklı durumda" olduğunu savunmuştu.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hitler sen bunları beş sene daha kirabilseydin geri kalanları kedi gibi olurdu
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizin malubiyetinizi gösterir bizlere ihşallah. Zafer mazlumların olacak Allah ın izniyle
    Cevapla
  • 563 1 ay önce Şikayet Et
    etrafı abd nato üsleriyle çevrili bütün oklar irana dönmüş nükleer gücü yok islam ülkeleri desteği yok japonya kore bile mazlumun kim olduklarını iyi biliyorlar ama abd natodan yana onların köleliğine çalışıyorlar böyle bir dünyada kim ne yapabilecek iranın içindeki ahtapot kollları bir eli abd bir eli vatikan diğer eli hindistanda böyle çok parçalı dinlerle yönetiliyor humeyni ingilizdi
    Cevapla
  • Danışıklı dovus 1 ay önce Şikayet Et
    İran israil sozde savasacakmis gibi davranıp ortalığı karistiriyor sonra dünya zannediyorki bunlar bu sefer savaşacak ama iki tarafın yönetiminde büyük ihtimal Amerika ve İngilizlerle beraber koltuklarına oturup xikkimlanip sonrada dünyayı nasıl kandirdiklarini konuşup guluyorlardir.bu İran ABD İsrail tiyatrosunda millet ağlıyor oyuncuları guluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR