MİT gözetimindeki tarihi takas anını anlattı: Türkler film yıldızı gibiydi!

MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen casus takasıyla özgürlüğüne kavuşan Skochilenko, Almanya'da verdiği röportajda Türk görevlilerden övgüyle bahsetti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2024 08:03 GÜNCELLEME 05.08.2024 09:44 DÜNYA
MİT gözetimindeki tarihi takas anını anlattı: Türkler film yıldızı gibiydi!
MİT gözetimindeki tarihi takas anını anlattı: Türkler film yıldızı gibiydi!
 

Ankara'da gerçekleşen takas operasyonu kapsamında, ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye'ye nakledildi.

MİT, 7 ayrı ülkenin cezaevinde bulunan 26 kişinin takas operasyonunu kusursuz şekilde gerçekleştirerek tarihi bir operasyona imza attı.

Tüm dünyanın gıpta ile izlediği ABD ve Rusya'nın Türkiye'ye teşekkür ettiği dev takastaki isimlerden biri Rus sanatçı Sasha Skochilenko'ydu.

Rus sanatçı Aleksandra Skochilenko, 2022 yılında Rusya'nın büyük zincir süpermarketinde Ukrayna'nın işgalini protesto etmek amacıyla ürünlerin üzerine etiketler yapıştırdı. Ukrayna'nın işgalinden hemen sonra kabul edilen dezenformasyon suçu kapsamında Rus ordusu hakkında itibar zedeleyici yalan bilgi paylaştığı iddiasıyla 7 sene hapse mahkum edildi.

ANKARA'YA İNİNCE RAHATLADIK

Dev takastaki isimlerden Sasha adıyla tanınan Rus sanatçı Aleksandra Skochilenko, Almanya'da verdiği röportajda Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaşananları anlattı.

Türkiye'ye gelene kadar öldürüleceklerini düşündüğünü söyleyen Aleksandra Skochilenko, MİT görevlilerinin dizi karakterleri gibi olduğunu ve duyduğu hayranlığı şu sözlerle anlattı:

"Uzun süre nereye gittiğimizi söylemediler. Öldürüleceğimizi düşünmeye başlamıştım. 'Uçak düşürülür mü?' diye düşünüyorduk. Olaylar çok ani gelişti hepimiz şoktaydık. Sonunda Ankara'ya inince rahatladık."

TÜRKLER ÇOK HAVALIYDI

Uçaktan inince bir otobüse bindiklerini aktaran Skochilenko, "Bizi karşılayan Türkler dizilerdeki karakterler gibiydi. Hepsi siyah takım elbiseli, ciddi ve çok modern görünümlüydü. Parfüm kokuyorlardı. Her yeri çok güzel parfüm kokuları sarmıştı. Kulaklıkları ve o havalı duruşlarıyla bizimkilerden çok farklıydılar. Çok şıklardı ve inanılmaz etkileyici bir andı" dedi.

 

TRUMP'TAN PUTİN'E TEBRİK, BIDEN'A ELEŞTİRİ

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, takas operasyonu dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Putin'i tebrik ederken, ABD Başkanı Biden yönetimini operasyonu yürütme biçimi nedeniyle eleştirdi. Trump "Vatandaşlarımızı geri aldık ama korkunç anlaşmalar karşılığında" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Vatanim 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar Turk Turk kokmustur bilseniz dunyada Turke yar olurdunuz….. iste dunyada pis bir politik yuzunden Turkler kotu ve barbar gosteriliyor…. Ne Mutlu Turkuz! Cok gec olmadan TURKLERIN degerini bilin anlayin Yoksa dunyanin gidisati hic iyi degil
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Allah Türk'ü korusun Türk milleti menfaatçi değildir geneli Adil davranmaya çalışır Türkler ne yaptığını çok iyi bilirler Türkler kimseye zarar vermek istemez komşuları dahil Türkler merhametli millettir öldürmeyi asla sevmezler Allah'ın verdiği canı Allah alır bilirler Biz her milletin insanına şefkatle davranırız Çünkü bunları Allah yarattı biz böyle biliriz Atamızdan dedemizden den.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye dünyanın denge çubuğu.. Osmanlı'nın çöküşüyle başlayan denge sorunu hala bölgeyi hatta dünyayı huzursuz ederken Türkiye idare etmeye çalışıyor bir gün Türkiyenin durumunda bir terslik olursa ne doğuda ne batıda huzur kalmayacak..
    Cevapla
  • E.P.M. Yıldıray 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle şunu belirteyim. MİT gibi katı kuralları olan bir kurum neden yapacağı işleri reklam verir gibi basına vetiyor. Yahu görevlilerin açık adreslerinide yayınlasaydınız. Yorumlarda bunu bile Osmanlıya bağlayanlar olmuş. Ona kalırsa atalarımız Türk soyundan geliyor. Dolayıdıyla bizler Türk milletiyiz. Hatırlatayın ülkemizin adı Türkiye Cumhuriyeti.
    Cevapla
  • Adem Yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Saptirmayin böyle hizmeti. MİT aslı görevinde
    Cevapla
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı deyince senin gibi tüyleri diken diken olanların ben Türklüğünden hep şüphe ediyorum. Bi yerlerde bi karışıklık olabilir. Amerikan ordusunun Avrupa nın reklamını yaparsın Türkiye oldumu hep bi hazımsızlık. Bu filmlerde bile böyleydi Ramboyu izlerken süper Battalgaziyi izlerken çok abartıyorlar dersiniz. İstesenizde istemeseniz de herşey aslına dönecek burası Müslüman Türkiye
    Cevapla
  • Bülent 1 ay önce Şikayet Et
    Hatırlatayım türkiye cumhuriyetinin kurucusu osmanlı askeriydi.. :))
    Cevapla
  • Mecnun 1 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan beri çok kaliteli bir teşkilatımız olduğundan olmasın bahsetmeleri.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 ay önce Şikayet Et
    Ne garip dünya, Türkiye ve Cumhurbaşkanı, Erdoğan'ın başarısını övüyor, ov meyen iki gurup var CHP, ve kandil PKK ypg ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR