Taylor Swift konserine intihar saldırısı planı!

Avusturya’da dün terör saldırısı planladığı şüphesiyle yakalanan 19 yaşındaki zanlının başkent Viyana’da düzenlenecek olan ABD’li şarkıcı Taylor Swift konserine intihar saldırısı düzenlemeyi planladığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2024 20:30 GÜNCELLEME 08.08.2024 20:30 DÜNYA
Taylor Swift konserine intihar saldırısı planı!
Taylor Swift konserine intihar saldırısı planı!

Avusturya’da dün terör saldırısı planladığı şüphesiyle yakalanan terör örgütü DEAŞ sempitazanı 19 yaşındaki zanlının ifadesi ortaya çıktı. Güvenlik kaynakları, zanlının dün 3 konseri de iptal edilen ABD’li şarkıcı Taylor Swift konserine intihar saldırısı düzenlemeyi planladığını itiraf ettiğini belirterek, "büyük bir kalabalığı" öldürmeyi planladığını açıkladı. Kaynaklar, zanlının "patlayıcı ve bıçak kullanarak bir saldırı gerçekleştirmeyi amaçladığını" itiraf ettiğini belirtti. Soruşturmada gözaltına alınanların sayısı ise 3'e yükseldi.

Avusturya basınında yer alan haberlerde, 19 yaşındaki zanlının metal işleme şirketinde çalıştığı ve bomba yapımında ilerleme kaydettiği ifade edilerek, zanlının stadyum dışında toplanması beklenen kalabalığın üzerine bir araba sürmeyi planladığı belirtildi. Haberlerde dün yakalanan diğer 2 şüpheli hakkında ise 17 yaşındaki şüphelinin Swift'in konser vereceği stadyumda "hizmet sağlayan" bir şirkette çalıştığı, 15 yaşındaki diğer şüphelinin şu ana kadar yetkililerle konuşmayı reddettiği ifade edildi.

ŞÜPHELİLERİN SWİFT KONSERLERİNE ODAKLANDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ

Avusturya Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf düzenlediği basın toplantısında, DEAŞ ile bağlantısı olan 19 yaşındaki bir şüphelinin erken saatlerde başkent Viyana’dan yaklaşık bir saat uzaklıktaki Aşağı Avusturya bölgesinde gözaltına alındığını söylemişti. Ruf, "19 yaşındaki failin Viyana'daki Taylor Swift konserlerine odaklandığını tespit ettik" ifadelerini kullanmış, şüphelinin evinde kimyasal maddeler ele geçirildiğini aktarmıştı. Şüpheliyle temas halinde olduğuna inanılan iki kişi de Viyana'da gözaltına alınmıştı. İlk soruşturma bulgularına göre şüphelilerin internet üzerinden terör örgütü sempatizanı olduğu tespit edilmişti.

TAYLOR SWİFT 3 KONSERİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Organizatörler, Swift'in başkent Viyana'da bugün, yarın ve cumartesi günleri vereceği 3 konserinin de iptal edildiğini duyurmuştu. Barracuda Music tarafından yapılan açıklamada, "Hükümet yetkililerinin Ernst Happel Stadyumu'nda bir terör saldırısı planlandığını doğrulaması üzerine herkesin güvenliği için planlanan üç gösteriyi iptal etmekten başka seçeneğimiz kalmadı" ifadeleri kullanılmış, izleyicilerin biletlerinin iade edileceği belirtilmişti.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi. Deaşı kur, sonra Müslümanlara zulüm yapmak için koz oluştur.
    Cevapla
  • elektro 1 ay önce Şikayet Et
    tiyatro , kendileri tutmuşlardır deaşlıları. ne de olsa ünlü bir sanatçının öldürülmesi abd kamuoyunda büyük bir algı yapacaktır müslümanlara karşı .
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Bir tane yahudi katile mermi sıksanıza satılık aşağılıklar. Derdiniz siyonizme hizmet edip islamı dünyaya barbarlık olarak göstermek. Allah yerinizi cehennemde hazırlasın.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Işid saldırı yapacakmış islam ile ne alakası var? yada yahudi ile? Sen teröristleri müslüman, yahudi veya başka dinden sanıyorsan ya sende bir teröristsin yada sadece bir aptal hangisi?
    Cevapla
  • Badeci şeyh 1 ay önce Şikayet Et
    Peki bu daeş neden hisraile veya am erikaya hiç saldırı düzelmiyeah laiklik elden gidiyeah
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle hisrail ve am erika değil isimleri İsrail ve Amerika demek istedin sanırım? Amerikaya kaç defa saldırdılar ve girişimleri de oldu İsraili bilmiyorum ama bilgin olsun terör örgütleri ve oluşumları sadece desteklendiği yerde olurlar yoksa tamamen yok edilirl Ayrıca Laiklik ne alaka? sen terörist misin de Türkiye'nin anayasasını hedef alıyorsun?!
    Cevapla
  • spot 1 ay önce Şikayet Et
    badeci şeyhin manasını biliyon mu birader .bu nasıl rumuz
    Cevapla
  • Derzeit 1 ay önce Şikayet Et
    Büyük ihtimalle yalan söylüyorlar çünkü amaç terör üzerinden korku ve Müslüman ve yabancı düşmanlığını pompalamak...
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    IŞİD ve diğer terör örgütleri ne müslüman nede diğer dine mensuplar hiçbir dine sahip değildirler. IŞİD diğer terör örgütleri gibi şeriat ve halifet yanlısı ve ışidin kuruluş amaçlarından biri şeriat ve halifeti tüm dünyaya yaymak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR