Hizbullah İsrail karargahlarını, İsrail Lübnan'ı vurdu

Lübnan'daki Hizbullah'ın, İsrail'in kuzeyindeki askeri hedeflere saldırı düzenlediği belirtildi. Öte yandan İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 9 kişi öldü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2024 07:00 GÜNCELLEME 17.08.2024 10:08 DÜNYA
Hizbullah İsrail karargahlarını, İsrail Lübnan'ı vurdu
Hizbullah İsrail karargahlarını, İsrail Lübnan'ı vurdu

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki "Raviye" kışlasındaki 188. Zırhlı Tugayları'na ait karargahın kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef alındığı ve karargahtaki asker ve subaylar arasında yaralananlar olduğu bilgisi geçildi.

Bir diğer açıklamada, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Ez-Zağura'da İsrail ordusuna ait topçu mevzilerinin füzelerle, aynı şekilde kuzeydeki El-Mıtılli bölgesinde de İsrail askerlerinin kullandığı bir binanın uygun silahlarla hedef alındığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hizbullah daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında öldürülen Hizbullah mensubu sayısının 412'ye yükseldiği bildirilmişti.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • giresun 28 1 ay önce Şikayet Et
    göstermwlik atıslar bunlar kandırmaca israile yarıyor bu atışlar danısıklı döbüs ölen masum sivil okadar yiyorsa karadan gir israile savas dını anlayalım filişdin icin bunlar işrail amarikan uşağı
    Cevapla
  • Filistin 1 ay önce Şikayet Et
    ölen çocuklar sivillerde göstermelik demi.......
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    israil askeri sivil ayrımı yapmıyor. israilde de bir kaç sivil ölmeli bunları durduracak tek yol budur
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve hizbullah yalandan birbirini vuruyor dünya medyasini oyaliyorlar .
    Cevapla
  • Afk 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail askeri neden ölmez????????
    Cevapla
  • Fikirsiz fikri 1 ay önce Şikayet Et
    Boş ve kullanılmayan alanlara itrailin bilgisi dahilinde atılmış birkaç fuzecik işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR