Rusya'dan son dakika Nazi kararı! Interpol devreye girdi

Rusya Federasyonu Başsavcılığı, Kanada Parlamentosunda kahraman ilan edilerek alkışlanan Ukrayna kökenli eski Nazi askeri Yaroslav Hunka'nın Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (Interpol) arananlar listesine eklendiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2024 03:50 GÜNCELLEME 23.08.2024 08:35 DÜNYA
Rusya'dan son dakika Nazi kararı! Interpol devreye girdi
Rusya'dan son dakika Nazi kararı! Interpol devreye girdi

Rusya Federasyonu Başsavcılığından yapılan açıklamada, en az 500 Sovyet vatandaşının öldürülmesine karışan eski Nazi askeri Hunka’nın iadesi için geçen yıl aralık ayında Kanada yönetimine talep gönderildiği hatırlatıldı.

Rusya'dan son dakika Nazi kararı! Interpol devreye girdi

RUSYA, NAZİ ASKERİ HUNKA'YI INTERPOL ARANANLAR LİSTESİNE ALDIRDI

Ancak Kanada yetkili makamlarının "cezanın kaçınılmazlığı" ilkesini ihlal ederek Hunka’yı iade etmeyi reddettiği kaydedilen açıklamada, "Bazı ülkelerin Nazizm ile mücadele konusundaki isteksizliğine rağmen başsavcılık, Hunka'nın Interpol veri tabanına dahil edilmesi yönünde olumlu bir karar aldırmayı başardı. Soykırım sanığının uluslararası alanda aranması sürüyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Hunka’nın herhangi bir devletin topraklarında bulunduğunun tespit edilmesi halinde Rus yetkili kurumlarının iade talebi göndereceği ifade edildi.

Rusya'dan son dakika Nazi kararı! Interpol devreye girdi

KANADA PARLAMENTOSU HUNKA'YI SAVAŞ KAHRAMANI OLARAK ALKIŞLAMIŞTI

Geçen yıl 22 Eylül’de, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Kanada Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmanın ardından Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota, salonda bulunan 99 yaşındaki Ukrayna kökenli Yaroslav Hunka'yı "savaş kahramanı" olarak tanıtmış ve kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve parlamento üyelerince alkışlarla karşılanan Hunka'nın, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin tarafında savaştığının ortaya çıkması üzerine Rota, ağır eleştirilere maruz kalmış, tepkilerin ardından istifa etmişti.

Daha sonra Kanada Başbakanı Trudeau, parlamentoda yapılan oturumda eski Nazi askeri Hunka'nın alkışlanmasını "utanç verici" olarak nitelendirmişti.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Das 2 hafta önce Şikayet Et
    Rusya kanadaya da nükleer silah atmali nazi ler nerde kahraman ilan ediliyorsa oralara nükleer silan atmali
    Cevapla
  • Takipçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Katiller alkışlanıyor vay beee
    Cevapla
  • Asena 2 hafta önce Şikayet Et
    Naziler aslında SİYON'İT YAHUDİ KUDUZ KÖPEKLERden başkası değildir. Hristiyan ve Siyon'it Yahudiler aynı kan gurundandır.
    Cevapla
  • dadaş 2 hafta önce Şikayet Et
    adam belki yahudi gebertmiştir varsın alkışlasınlar
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu abd ab gibi kansızlar ne BM kararı dinler ne uluslar arası mahkeme nede interpol onların istediği gibi sistem olsun istiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR