Bangladeş’te yaşanan büyük selden 4,5 milyon kişi etkilendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'te, yoğun muson yağmurları ve Hindistan tarafındaki baraj kapaklarının açılması sebebiyle meydana gelen sel sonrasında bölgeye acil yardım malzemesi ulaştırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2024 12:40 GÜNCELLEME 25.08.2024 12:47 DÜNYA
Bangladeş’te yaşanan büyük selden 4,5 milyon kişi etkilendi
Bangladeş’te yaşanan büyük selden 4,5 milyon kişi etkilendi

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Hindistan ve Bangladeş'te yoğun yağışlar sebebiyle sel meydana geldi. Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı, ülkenin doğusundaki selden yaklaşık 4,5 milyon kişinin etkilendiğini açıkladı.

Feni, Comilla, Noakhali, Lakshmipur, Brahmanbaria, Chittagong, Khagrachhari, Sylhet, Moulvibazar, Habiganj ve 1 milyona yakın Arakanlı Müslümanların bulunduğu Cox's Bazar bölgelerinde birçok yer su altında kaldı.

Sel sonrasında İHH tarafından acil yardım çalışması başlatıldı.

Çalışmanın ilk etabında 1000 aileye sıcak yemek, kuru gıda ve acil yardım malzemesi dağıtıldı.

İHH, bölgeye insani yardım ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Fatih 3 hafta önce Şikayet Et
    Keşke dünya müslümanları daha iyi organize olabilsede, yer yer çıkan sorunlara daha iyi el atabilse...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR