Kim Jong-un yeni İHA testlerini izledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, yeni geliştirilen dronların performans testini izlediği ve daha çok kamikaze dronu üretme çağrısı yaptığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2024 10:25 GÜNCELLEME 26.08.2024 10:25 DÜNYA
Kim Jong-un yeni İHA testlerini izledi
Kim Jong-un yeni İHA testlerini izledi

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre, kara ve denizde "hedeflere saldırmak" için kullanılacağı ifade edilen dronlar için performans testi yapıldı.

Testi denetleyen Kim Jong-un, daha çok ve çeşitli "kamikaze dronun" yanı sıra "stratejik keşif ve çok amaçlı saldırı" dronlarının da üretilmesi gerektiğini söyledi.

Dronların gelişiminde yapay zeka teknolojisinin de kullanılması için çalışılması çağrısı yapan Kim, yeni geliştirilen dronların özelliklerinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR