Hamaney'den ABD'ye açık kapı! Hükümete uyarı

İran dini lideri Ali Hamaney, Amerika Birleşik Devletleri ile nükleer program müzakereleri için açık kapı bıraktı. Ancak hükümeti, "Düşmana güvenmeyin" diyerek de uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2024 13:20 GÜNCELLEME 28.08.2024 13:20 DÜNYA
Hamaney'den ABD'ye açık kapı! Hükümete uyarı
Hamaney'den ABD'ye açık kapı! Hükümete uyarı

Hamaney, Reformist Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve kabinesiyle başkent Tahran'da görüştü.

Amerikan yönetimiyle müzakerelere açık kapı bıraksa da Pezeşkiyan ve hükümetini Washington'a güvenilmemesi konusunda uyardı.

Hamaney, "Düşmana umut bağlamamalıyız. Planlarımızı sürdürmek için onların onayını beklememeliyiz. Ancak bu bazı alanlarda düşmanla birlikte çalışmakla çelişmez. Bunda bir engel yok." dedi. 

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in bu sözleri, nükleer program konusunda Amerika Birleşik Devletleri ile müzakereler için açık kapı bırakmak olarak yorumlandı.

Toplantıda, 2015'te nükleer anlaşmaya varılmasında yardımcı olan eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de vardı.

ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ 

Amerikan Dışişleri'nden ise Hamaney'in sözlerine ilişkin açıklama geldi.

"İran ciddiyet ya da yeni bir yaklaşım sergilemek istiyorsa, nükleer gerilimi tırmandırmayı durdurmalı ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliği yapmaya başlamalı” denildi.

İSRAİL'E MİSİLLEME

Diğer yandan İran'ın, Eski Hamas Lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine misilleme tehdidi de sürüyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, İsrail'in Kanal 12 televizyonuna konuştu. Kirby, bir kez daha olası İran saldırısında Washington yönetiminin İsrail'i savunacağını söyledi.

Sözcü Kirby, İran'a saldırmaması ve bölgedeki gerilimi artırmaması yönünde çağrı yaptı. 

Gazze için ateşkes görüşmelerine ilişkin de konuşan Kirby, "Süreç yapıcı ilerliyor. Doha'da daha fazla görüşmenin yapılmasını bekliyoruz." dedi.

KAYNAK : NTV
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • yolcu 3 hafta önce Şikayet Et
    :))))) ne boş Bi ülkesin
    Cevapla
  • Mücahidin. 3 hafta önce Şikayet Et
    Eğer sen ABD nin adamı olmasaydın çoktan ölmüştün. ALİ HAMANEY haniyye senin misafirini senin dibinde şehit eden senide öldürebilirdi. Ama iş ortağısınız sana karışmadılar.
    Cevapla
  • Urfalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne dini lider ya sen hangi dine liderisin kimsin senin işin gücün İsrail'in ekmeğine yağ çalmak onlarla beraber hareket etmek. Sen İslam'ın en büyük düşmanısın ortadoğu'dan mezhep savaşının fitnesini sokan sizlersiniz sizin yüzünüzden İslam alemi İslam ülkeleri bir araya gelemiyor herkes mezhep savaşında cemaat savaşında sizler kadar münafık bir ülke yok Sen İsrail'in uşağısın
    Cevapla
  • Garib 3 hafta önce Şikayet Et
    Maşallah nede anlamışsın israile veabd ye ses yok iran olu nca kahraman kesilirsiniz. Allah bizi yahudilere dostluğu yadaklamıştır.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 hafta önce Şikayet Et
    Münafıkların başı
    Cevapla
  • Silke 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar. Kanka, IRAN, müslüman ülke degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR