İsrail'de skandal! Tecavüzcü askeri televizyona çıkarıp 'kahraman' ilan ettiler

İsrail'deki Kanal 14 televizyonu, Sde Teiman hapishanesinde Filistinli esirlere tecavüz etmekle suçlanan Meir Ben-Shitrit'i konuk ederek kamuoyuna 'savaşçı' olarak tanıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2024 16:25 GÜNCELLEME 28.08.2024 16:25 DÜNYA
İsrail'de skandal! Tecavüzcü askeri televizyona çıkarıp 'kahraman' ilan ettiler
İsrail'de skandal! Tecavüzcü askeri televizyona çıkarıp 'kahraman' ilan ettiler

 HABER7

Soykırımcı İsrail'in askerleri "İsrail'in Guantanamosu" olarak adlandırılan Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde polis kalkanlarının arasında bir Filistinli tutukluya tecavüz etmişti. İsrail Kanal 12 televizyonun görüntülerinin yayınlanmasının ardından dünyadan çok sert tepkiler yağmıştı. 

TECAVÜZ SUÇLUSUNU TELEVİZYONA ÇIKARDILAR

Filistinli tutuklaya tecavüz etmekle suçlanan 10 İsrail askerinden 5'i için, esire tecavüzü belgeleyen güvenlik kamerası kaydına rağmen, söz konusu askerlerin tutuklanmaması ve mahkemenin ev hapsi kararı vermesi dikkat çekerken, askerlerden biri bugün İsrail'de bir televizyon kanalına konuk olarak alındı. İsrail'deki Kanal 14 televizyonu, Sde Teiman hapishanesinde Filistinlilere tecavüz etmekle suçlanan askerlerden biri olan Meir Ben-Shitrit'i yayına çıkardı.

'KAHRAMAN' OLARAK İLAN ETTİLER

İsrailli Kanal 14, Filistinli esirlere tecavüz ettiği kamera görüntüleriyle ispatlı olan Meir Ben-Shitrit'i sadece yayına konuk etmek skandalıyla da yetinmedi. Programın sunucusu tecavüz suçlusu askeri izleyicilere 'savaşçı' olarak takdim etti. 

İSRAİLLİ BAKANLAR TECAVÜZCÜLERE SAHİP ÇIKMIŞTI

İsrail askeri polisinin, bir Filistinliye tecavüz ettiği suçlamasıyla 10 İsrail askerini gözaltına almak üzere 29 Temmuz'da Sde Teiman'a gelmesinin ardından gözaltına alınacak askerlerin direnmesi sonucu olaylar çıkmıştı.

Başta aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich olmak üzere bazı İsrailli bakanlar askerlere destek mesajları vermişti.

Bu mesajların hemen ardından aralarında milletvekillerinin de olduğu çok sayıda aşırı sağcı İsrailli, Sde Teiman'a baskın düzenlemişti.

Benzer gruplar, akşam saatlerinde de gözaltına alınan askerlerin götürüldüğü askeri mahkemenin bulunduğu Beit Lid üssüne zorla girmişti.

Aşırı sağcıların bir gün içinde iki askeri üsse baskın düzenlemesi İsrail'de yoğun tartışmalara yol açmıştı.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 132 TÜMÜ
  • MEHDİ 3 hafta önce Şikayet Et
    İsraile girme vakti gelmiştir
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Ahlak yok edep yok insanlık yok yok yok hiçbir şey yok bu Yahudiler de
    Cevapla
  • güven 3 hafta önce Şikayet Et
    ne kadar aşağılık millet olduğunuzu yakında kendiniz sorgılayıp ne halt yedik diyeceksiniz ama iş işten geçmiş olacak cami duvarına işediniz.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim fırsat versin inşallah bu vampirleri gömelim inşallah inşallah
    Cevapla
  • bayraktar 3 hafta önce Şikayet Et
    filistine destek israile lanet, saklandığınız taşların arkasında bulunup imha edileceksiniz domuzlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR