Papa'dan Gazze ve Kudüs açıklaması

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'de ateşkese yönelik müzakerelerin durmaması çağrısında bulundu. Papa, Kudüs'te barış olması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2024 15:33 GÜNCELLEME 01.09.2024 16:51 DÜNYA
Papa'dan Gazze ve Kudüs açıklaması
Papa'dan Gazze ve Kudüs açıklaması

Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisin penceresinden geleneksel pazar duasını eden Papa, Orta Doğu'daki gelişmelere dair mesajlar verdi.

Papa, "Bir kez daha Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın, diğer Filistin şehirlerine yayılma riski taşıması nedeniyle endişe duyuyorum." dedi.

Gazze'de ateşkes çağrısını yineleyen Papa Franciscus, "Müzakerelerin durdurulmaması ve derhal ateşkesin sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması ve çocuk felci de dahil olmak üzere pek çok hastalığın da yayıldığı Gazze'deki halka yardım edilmesi yönünde çağrıda bulunuyorum." diye konuştu.

Papa, "Kutsal topraklarda barış olsun, Kudüs'te barış olsun. Kutsal şehir, Hristiyanların, Yahudilerin ve Müslümanların saygı gördüğü ve kabul edildiği bir buluşma yeri olsun ve kimse kutsal mekanların statükosunu sorgulamasın." ifadelerini kullandı.

ABD, Mısır ve Katar, bir süredir İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takasına yönelik görüşmeleri yürütüyor.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    escinselligi onaylayan birusinden din adami olmaz....
    Cevapla
  • FSM 1453 2 hafta önce Şikayet Et
    bu ne ayak la
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Hepsi yalan .Kukla
    Cevapla
  • Alper 2 hafta önce Şikayet Et
    Kes sesini yobaz şimdiye kadar nerdeydin
    Cevapla
  • Papa 2 hafta önce Şikayet Et
    Buradan sinyal veriyor diğer şehirlere yayılması mis yani filistini kople alın diyor bu savaş degilki soytarı papa işgal soykırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR