Dürbünü ters takan Amerikalı yarbay görevden alındı

ABD Donanması, USS John S. McCain'in komutanı Cameron Yaste'yi, "güdümlü füze destroyerine komuta etme kabiliyetine olan güvenini kaybettiği" gerekçesiyle görevden aldı. Yaste, 4 ay önce dürbünü ters silahla verdiği pozla gündem olmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2024 13:53 GÜNCELLEME 05.09.2024 11:07 DÜNYA
Dürbünü ters takan Amerikalı yarbay görevden alındı
Dürbünü ters takan Amerikalı yarbay görevden alındı

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, dürbünü ters takılmış bir silah ile atış yaptığı fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşan USS John S. McCain savaş gemisinin komutanı Cameron Yaste'yi "güdümlü füze destroyerine komuta etme kabiliyetine olan güvenini kaybettiği" gerekçesiyle görevden aldı.

ABD Donanması'nda bulunan USS John S. McCain'in kumandanlığını yapan Yarbay Cameron Yaste, ters taktığı dürbünlü fotoğraftan 4 ay sonra görevinden alındı. Nisan ayında dünya çapında büyük alay konusu olan fotoğrafta Yarbay Yaste, geminin güvertesinde elinde M-4 tüfeği ile ateş ederken tüfeğe bağlı dürbünün ters olması dikkat çekti.

ABD Donanması, Yaste'nin şu anda Umman Körfezi'nde konuşlandırılmış olan güdümlü füze muhribine komuta etme yeteneğine olan güvenini kaybetmesi nedeniyle görevden alındığını söyledi.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • G.O. 2 hafta önce Şikayet Et
    Tüfeği ters tutsa idi daha iyi olurdu. Hem dürbün den düzgün görüş sağlar, hem de dünya bir miktar katilden kurtulmuş olurdu.
    Cevapla
  • Muhsin 2 hafta önce Şikayet Et
    Aslında o dürbünün ters takılamaması gerekirdi. Bu bir dizayn hatasıdır.
    Cevapla
  • asıl yorum 2 hafta önce Şikayet Et
    Adamlar dürbüne ters baktı diye askeri görevden alıyor. Biz pkk ya abd ye uşaklık edenleri görevden almıyoruz. Hatta darbe yapanları bile?!!!
    Cevapla
  • haha 2 hafta önce Şikayet Et
    yusuf dikeç e gönderin eğitsin biraz beceriksizi :))
    Cevapla
  • Cahil Birisi 2 hafta önce Şikayet Et
    Tersten görüpm göremediğini kontrol etmiş. Bu durum embesil yarbayın görevden alınmasını gereketirmez, adil değil. Gerçi usa dan adalet beklemek ne kadar iyi niyetli olur ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR