'Harris kazanırsa İsrail yok olacak'

Trump, rakibi Harris'in başkan olması halinde "İsrail'in yok olacağını" savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2024 15:15 GÜNCELLEME 06.09.2024 15:30 DÜNYA
'Harris kazanırsa İsrail yok olacak'
'Harris kazanırsa İsrail yok olacak'

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, rakibi Demokratların adayı ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kasımdaki seçimi kazanması halinde "İsrail'in yok olacağını" öne sürdü.

'İSRAİL ARTIK VAR OLMAYACAK'

Eski ABD Başkanı Trump, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nun ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde düzenlediği yıllık toplantıya canlı bağlantıyla katıldı.

Koalisyondaki bağışçılarına hitaben konuşan Trump, Harris'in başkan olması halinde "İsrail'in artık var olmayacağını" savunarak, "Eğer onlar kazanırsa, İsrail yok olur" dedi.

'YAHUDİ SEÇMENLERİN KAFALARI İNCELENMELİ'

Yahudi seçmenlerden oy isteyen ve Demokratları destekleyenlere anlam veremediğini ifade eden Trump, Demokratlara oy veren Yahudi Amerikalıların "kafalarının incelenmesi gerektiği" yorumunda bulundu.

Trump ayrıca, son seçimde kendisi başkan seçilse, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıların gerçekleşmemiş olacağını belirtti.

'KİŞİSEL ÇIKARLARI ONA HER ŞEYİ YAPTIRIR'

Harris'in kampanya ekibi tarafından Trump'ın söylemlerine karşı yapılan açıklamada ise Trump'ın Yahudi Amerikalıları "açıkça aşağıladığı" ve "kişisel çıkarlarına uygun olması durumunda İsrail'e bir anda sırtını dönebileceği" kaydedildi.

SEÇİM KRİTİK EYALETLERDE

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Donald Trump'ın yarışı kızışırken, seçimlerin kaderini "kritik eyaletler" olarak nitelendirilen Arizona, Nevada, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Kuzey Carolina ve Georgia'daki sonuçlar belirleyecek.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 100 TÜMÜ
  • Mustafa altun 1 hafta önce Şikayet Et
    Hain tramp, senin babanın malımı Kudüs'ü Golan'ı ben verdim oldu diyorsun. En büyük yalaka hain sensin. Menfeatin için yapıyorsun bunu.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    geberemesin be köpek
    Cevapla
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    Dert etme Trump... Katil devlet her durumda yok olacak. "Zulüm ile abad olanın, akıbeti berbat olur."
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    köpek köpeği ısırmaz
    Cevapla
  • Adil 1 hafta önce Şikayet Et
    Nerde o günler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR