İsrail şehit etmişti! Filistin'den, Türkiye'ye son dakika Ayşenur Ezgi Eygi bildirisi!

Son dakika haberi... Filistin makamları Türk yetkililere, İsrail ordusu tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin keskin nişancılar tarafından kasıtlı öldürülmüş olabileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2024 22:13 GÜNCELLEME 07.09.2024 08:45 DÜNYA
İsrail şehit etmişti! Filistin'den, Türkiye'ye son dakika Ayşenur Ezgi Eygi bildirisi!
İsrail şehit etmişti! Filistin'den, Türkiye'ye son dakika Ayşenur Ezgi Eygi bildirisi!

Son dakika Ayşenur Ezgi Eygi haberleri: Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen son dakika bilgisine göre, Filistin makamları, İsrail ordusu tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin nasıl şehit edildiğine dair bilgiler paylaştı.

İsrail şehit etmişti! Filistin'den, Türkiye'ye son dakika Ayşenur Ezgi Eygi bildirisi!

'KESKİN NİŞANCI TARAFINDAN KASITLI BİÇİMDE HEDEF ALINMIŞ OLABİLİR'

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının yaptığı açıklamada,

"Filistin makamlarının Kudüs Başkonsolosluğumuza ilettiği bilgilere göre, Ayşenur Ezgi Eygi, keskin nişancı tarafından kasıtlı biçimde hedef alınmış olabilir. Kullanılan merminin plastik değil, gerçek mermi olduğu kanaatindeler.

Filistin makamları 2022 yılında gazeteci Şirin Abu Akile’nin de benzer şekilde öldürüldüğüne dikkat çekiyorlar.

Bu nedenle, Filistinli doktorlar da otopsi yapacak."

İsrail şehit etmişti! Filistin'den, Türkiye'ye son dakika Ayşenur Ezgi Eygi bildirisi!

TÜRK AKTİVİSTİ ŞEHİT ETTİLER

Gazze'den sonra işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırıları da artıran İsrail askerleri, Nablus kentinde işgal karşıtı gösteriye gerçek mermilerle saldırdı.

İsrail saldırısında gösteriye katılan ABD ve Türk vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi isimli Türk aktivist şehit oldu.

İsrail'in Türk aktivisti şehit etmesiyle ilgili ABD ve Türkiye'den peş peşe açıklamalar!

BM'den son dakika Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması!BM'den son dakika Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması!

İSRAİLLİ GÖRGÜ TANIĞI: EYGİ HEDEF ALINARAK VURULDU

İsrailli aktivist Jonathan Pollack da İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçek mermiyle başından vurarak öldürdüğü Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin hedef alınarak vurulduğunu belirtti.

Görgü tanığı İsrailli aktivist Pollack, Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrine bağlı Beyta beldesinde katıldığı gösteride öldürüldüğü anları anlattı.

Eygi'nin İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü ifade eden Pollack, "İsrail'in Beyta topraklarında Filistinlilerden gasbederek inşa ettiği Evyatar isimli kaçak yerleşim birimini protesto etmek üzere Beyta'ya gittik." dedi.

'ASKERLER GÖZ YAŞARTICI GAZ VE GERÇEK MERMİYLE MÜDAHALE ETTİ'

Pollack, Beyta'da cuma namazının ardından Filistinli gençlerin İsrail askerleri tarafından kuşatıldığını belirterek, "Namaz biter bitmez, askerler ve köydeki gençler arasında olaylar başladı. Askerler hemen göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiyle müdahale etti." ifadelerini kullandı.

Çatışma nedeniyle Beyta'daki köyün içerisine askerlerden yaklaşık 150-200 metre öteye meskun mahalle çekildiklerini söyleyen Pollack, İsrail askerlerinin bir evin çatısı üzerinde stratejik bir noktada konuşlandığını aktardı.

'İKİ SEFER GERÇEK MERMİ ATEŞLENDİ'

İsrail askerlerinin Türk vatandaşı Eygi'yi açıkça hedef aldığını ifade eden Pollack, şunları kaydetti:

"İki sefer gerçek mermi ateşlendi. İlki ortada bir noktayı hedef aldı. Sonra ikinci bir gerçek mermi sesi duydum sonra insanların bana seslendiğini duydum. Yaralanan Eygi'nin 10-15 metre geride zeytin ağaçlarının altında durduğu yere doğru koştum. Onu yerde, bir zeytin ağacının altında yatarken buldum. Ölümcül bir kanaması vardı. Vuran asker, onu açık bir şekilde görüyordu."

Pollack, Eygi'ye ilkyardım yaptıklarını anlatarak, "Elimi kanamayı durdurmak için başının altına koydum. Nabzına baktım çok zayıf atıyordu. Ambulansı çağırdık, onu ambulansa bindirdik." dedi.

Eygi'nin önce Beyta sağlık merkezine, sonra sağlık görevlileri eşliğinde Rafidiye Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ifade eden Pollack, "Hastanede, onu hayata döndürmeye çalıştılar ama başaramadılar. Vefat etti." ifadelerini kullandı.

'BUGÜN BUNU DUYMAMIZIN SEBEBİ BİR ABD VATANDAŞININ TRAJİK BİR ŞEKİLDE ÖLÜMÜ'

Yaşanan hadisenin İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarının bir parçası olduğuna dikkati çeken Pollack, "Şunu söylemem gerekli ki bu diğer yaşananlardan ayrı bir olay değil. 2021'den beri hepsi Filistinli 17 kişi Beyta'da öldürüldü." dedi.

Pollack, şunları kaydetti:

"Bugün bunu duymamızın sebebi bir ABD vatandaşının trajik bir şekilde ölümü. Bu olay, diğer yaşananlardan ayrı değil. Bu Filistin halkının mücadelesine karşı yapılan baskının, İsrail'in Batı Şeria'da son aylarda şiddeti artırmasının ve İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırımın bir parçası."

Pollack, ne olursa olsun Filistin halkının verdiği özgürlük mücadelesine desteklerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Gültepeli BJK 1 hafta önce Şikayet Et
    Niye ulan bu katil sürüsü itlere konkordo uygulanmıyor hemen misilleme yapmıyoruz ve ülkemizdeki yahudi siyonist katil işgalci israillileri kovmuyoruz yeter bu kadar masum insan öldürdüğü REİS Türkiye'deki hainlerii israillileri kovalım istemiyoruz REİSS gerekirse Halk oylaması Referandum yapılsın yeterki kovulsun bunlar Türkiye cumhuriyetinden REİS haallkın sesini dinleyin bide
    Cevapla
  • Kürşad 1 hafta önce Şikayet Et
    İntikam İntikam İntikam
    Cevapla
  • hakkı 1 hafta önce Şikayet Et
    Yer yerinden oynamalı bir türkü nasıl el uzatırlar misli ile karşılık verilmeli
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistin üzerinden, haklı olarak İsrail,e akıl alamıyacak kadar sert tepki gösteriyoruz. Anlaşılıyor ki , çatışma bittiğin de en büyük dostumuz İsrail olacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    abuk sabuk yorum yapmayın! israil bize kimse bi şey yapamaz moduna girmiş ve devam ettiriyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR