İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı

İsrail Alman gazetesi İsrail'i 'tüketmeyi' hedefleyen gizli belgeyi yazdı. Belgenin, Hamas'ın ateşkes müzakereleri stratejisine ışık tuttuğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 08:44 GÜNCELLEME 07.09.2024 09:14 DÜNYA
İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı
İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı

Alman gazetesi Bild, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın bilgisayarında bulunan daha önce görülmemiş belgenin, grubun ateşkes müzakereleri stratejisine ışık tuttuğunu bildirdi.

SİNVAR BİZZAT ONAYLADI

Alman gazete tarafından elde edilen belgenin 2024 baharına ait olduğu ve Sinvar tarafından bizzat onaylandığı söyleniyor. Bild, dosyanın içeriğinin iki bağımsız kaynak tarafından doğrulandığını kaydetti. 

Belgede, İsrail ile rehinelerin serbest bırakılması karşılığında ateşkes ve Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını öngören olası bir anlaşma konusunda müzakerelerde Hamas'ın stratejilerini ve hedefleri sıralanıyor.

PSİKOLOJİK SAVAŞ, İSRAİL'İ 'TÜKETMEK'

Bunlar arasında İsrail'in askeri ve siyasi ayağını 'tüketmek', Hamas'ın askeri yeteneklerini arttırmak ve İsrail üzerindeki uluslararası baskıyı artırmak gibi unsurlar yer alıyor.

Haberde ayrıca Hamas'ın İsrail üzerinde psikolojik savaş stratejisi ortaya koyduğu belirtiliyor ve grubun anlaşmadaki temel hedefleri de listeleniyor. Bunlardan biri ise, İsrail tarafından tutulan 100 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını sağlamak.

Habere göre, Hamas'ın bir diğer hedefi, İsrail-Gazze sınırında daha kalıcı bir ateşkesin parçası olarak Arap ülkelerinden güçlerin konuşlandırılması ve İsrail ile Hamas arasında bir tampon görevi görmesi.

Haberde ayrıca, son zamanlarda müzakerelerde önemli bir sorun haline gelmesine rağmen, belgede Philadelphia Koridoru'ndan bahsedilmediği belirtiliyor.

Bu, belgenin yazıldığı zamana atfediliyor çünkü İsrail Philadelphia Koridoru'nun kontrolünü ancak Mayıs ayında ele geçirdi.

KAYNAK : milliyet
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 4-7 ; “- Biz kitapta İsrâiloğulları’na şöyle bildirmiştik: “Yeryüzünde mutlaka iki DEFA FESAT ÇIKARACAK, ÇOK BÖBÜRLENECEKSİNİZ. Servet ve oğullarla gücünüzü arttırdık; Eğer iyilik ederseniz kendiniz için iyilik etmiş olursunuz; kötülük ederseniz yine kendinize edersiniz. Umulur ki rabbiniz size acır. AMA EĞER YİNE FESATÇILIĞA DÖNERSENİZ BİZ DE CEZAYI TEKRARLARIZ.
    Cevapla
  • Silke 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu sincari gözüm. Tutmuyor, Allahim. Filistini. Irandan koru.
    Cevapla
  • Mehmetcik 1 hafta önce Şikayet Et
    Yalan bunlar Birilerinin günahını ört bas etmeye yönelik Almanya kendi günahını unutturmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Gazze 1 hafta önce Şikayet Et
    Yalan yalan yahudi gazetesi
    Cevapla
  • adem 1 hafta önce Şikayet Et
    israil tükeninceye kadar devam edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR