Sisi'den Türkiye dönüşü 151 kişiye af

Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi'nin onayıyla ihtiyati tutuklu 151 kişi serbest bırakıldı. Sisi, geçtiğimiz gün Türkiye'ye gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşerek çok sayıda anlaşmaya imza atmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 09:20 GÜNCELLEME 07.09.2024 11:11 DÜNYA
Sisi'den Türkiye dönüşü 151 kişiye af
Sisi'den Türkiye dönüşü 151 kişiye af

Mısır yönetiminin, ihtiyati tutuklu 151 kişiyi serbest bıraktığı bildirildi. "Ulusal Diyalog Konseyi", ihtiyati tutuklulardan 151 kişinin serbest bırakılması yönünde öneride bulundu. Konseyin önerisi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin onayıyla 151 ihtiyati tutuklu serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan kişilerin hangi suçlamayla tutuklu bulunduğuna dair bilgiye haberde yer verilmedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 21 Nisan 2023'te ülkede siyasi diyalog başlatma niyetinde olduğunu söylemiş, ardından 24 Nisan 2023'te Af Komitesi aktif hale getirilmiş ve Ulusal Diyalog Konseyi kurulmuştu.

Sisi'nin ilan ettiği ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) dışındaki tüm kesimleri kapsayan ulusal diyalog sürecinin ilk toplantısı 5 Temmuz 2023'te, ikincisi 19 Temmuz 2023'te Kahire'de yapılmıştı.

Nisan 2023'ten bugüne kadar yargı kararı ya da Cumhurbaşkanlığı affıyla serbest bırakılanların sayısı 1000'i geçti.

Mısır yasalarına göre, Cumhuriyet Savcısı tutukluları serbest bırakma yetkisine, Cumhurbaşkanı ise kesin hükümlerle mahkum edilenler için cezanın tamamını veya bir kısmını affetme hakkına sahip.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • ysd 1 hafta önce Şikayet Et
    İnşaallah
    Cevapla
  • SELAM18 1 hafta önce Şikayet Et
    Sen de bir kuklasın fakat mısır çok değerli bir ülke şimdilik mecburen seninle idare edeceğiz gün ola harman ola
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 hafta önce Şikayet Et
    Adam deyilsin lakın seninle küs durmak düşmanlarımıza yariyor. Umarım mursi bizi anliyordur. Gönlümüz onunla ruhu şad olsun inşallah
    Cevapla
  • Mardin 1473 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil binlerce adet uzun menzilli hava savunma sistemi üretmek zorundayız. Terör örgütü İtrail ve terör destekçisi amerika, güzel Türkiyemizi işgal etmek için hazırlık yapıyor.
    Cevapla
  • Zekeriya Bayil 1 hafta önce Şikayet Et
    Senin dediğin haydutların, planları varsa bizimde bir planımız vardır illaki. Bu haydutlar ne bizimle yapa biliyorlar nede bizden vazgeçe biliyorlar, bunların amacı Çimen kurumaya durdummu Sula, uzadımmı biç misali ne ölsün ne diri olsun. 100 senelik fetret devri bitti kıza zamanda misli misli büyümekte bir Devlet var karşılarında. Alayı gelse durduramazlar, mühim Türk toplulukları bir ?
    Cevapla
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Keşke mursiyide affetseydin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR