İngiltere'den İran açıklaması: Misilleme yapabilir

İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore Londra'da katıldığı bir etkinlikte, “İran'ın (İsrail'e) misilleme yapmayı deneyeceğinden şüpheleniyorum. İranlıların bu yöndeki faaliyetlerine karşı gardımızı düşüremeyiz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 19:31 GÜNCELLEME 07.09.2024 19:53 DÜNYA
İngiltere'den İran açıklaması: Misilleme yapabilir
İngiltere'den İran açıklaması: Misilleme yapabilir

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran tarafından düzenlenmesi beklenen misilleme saldırı henüz gerçekleştirilmedi. İki ülke arasındaki gergin açıklamalar yerini sessizliğe bırakırken, İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore misilleme ihtimaline ilişkin konuştu. Londra'da katıldığı bir etkinlikte İran'ın İsrail'e misilleme yapıp yapmayacağı sorusuna cevap veren Moore, “İran'ın misilleme yapmayı deneyeceğinden şüpheleniyorum. İranlıların bu yöndeki faaliyetlerine karşı gardımızı düşüremeyiz” dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin töreni için bulunduğu Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. İran Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Birimi tarafından yayımlanan bildiride ise, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği belirtilmiş, “Yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucunda, bu terör saldırısının yaklaşık 7 kilogram ağırlığında kısa menzilli bir savaş başlığı ile yapıldığı ve şiddetli bir patlamaya neden olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK : İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • 654 1 hafta önce Şikayet Et
    keşkeiran nükleer güç olsaydı keşke iranın 5000 tane nükleer silahı olsaydı abd nato alçaklarına karşı keşke keşke iran dediğiniz gibi süper güç olsaydı islam ülkelerinin içinde keşke pakistanda nükleer güç olarak iran gibi direniş güçlerini destekleseydi yazıklar osun hamas islam ülkeleri bölge ülkeleri için savaşıyor diyoruz bopa karşı ama hamasa silah vermiyoruz abd israile veriyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ingilizler yap derse yapar çünkü varlıklarını ingilizlere borçlular israil ile İran kankidir varlıklarını birbirlerine borçlular
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bunların bütün amacı kaos üretip para kazanmak ukrayna barış olabilir diyor hoop başka haber yayılıyor lanetli kavimler sizi
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İran şsrailin uydusudur hiç bşr şey yapamaz israile amarikaya çalışıyor iran bunu iyi bilin. İran müslüman olsa dğrğst olsa. Azarbaycan kotidoruna ses çıkarmaz. Kardeş müslüman der. Demiyor çünkü. Amarika için israil için çalışıyor.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    Bırakın bu şark kurnazlığını. Geçmişte Arap yarımadasında dolaşan LAWRENCE'ler, Saddama silah verip İran'la 8 yıl savaştırmalar, Saddam a "Kuveyti al" telkininde bulunmalar, Bir taraftan Kürtleri kışkırtıp diğer yandan Saddam'a da kimyasal vermeler..Ama artık herhes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR