İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu

İsrailli haham ve siyasi lider Meir Mazuz, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde Filistinli bir esire cinsel saldırıyla suçlanan İsrail askerlerine destek vererek, onları "tutuklamak yerine ödüllendirmek" gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 02:37 GÜNCELLEME 08.09.2024 02:37 DÜNYA
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu

İsrail resmi televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail’deki Sefarad Yahudilerinin önde gelen liderlerinden haham Mazuz, geçen günlerde, İsrail'in güneyindeki Negev Çölü'nde bulunan ve Gazzeli esirlere yönelik işkence ve tacizin adresi haline gelen Sde Teiman gözaltı merkezinde görev yapan ve tacizle suçlanan askerlerle bir araya geldi.

Haham Mazuz, gözaltı merkezindeki muhtemel taciz suçlusu bir askeri kutsadı ve onlara dua etti.

"BAŞKA BİR ÜLKEDE OLSAYDI ÖDÜLLENDİRİLİRDİNİZ"

Kanalda yayınlanan ve sosyal medyada çokça paylaşılan görüntülerde haham Mazuz, cinsel saldırı şüphelisi askerlere hitaben, "Tamamen beraat edeceksiniz. Siz ne yaptınız? Düşmanı darbettiniz. E, bunda ne var? Her şey yolunda. Başka bir ülkede olsaydı ödüllendirilirdiniz." ifadelerini kullandı.

Buluşmaya, Filistinli esire cinsel saldırıyla suçlanan bazı askerleri temsilen bir de avukat katıldı.

FİLİSTİNLİ ESİRİN YALAN SÖYLEDİĞİNE DOKTOR GÖRÜŞÜ ALDIKLARINI ÖNE SÜRDÜLER

İsmi açıklanmayan avukat, haham Mazuz’a, cinsel saldırı mağduru Filistinli bir esirin "yalan söylediğine dair bir doktordan görüş aldığı" iddiasında bulundu.

Haham Mazuz, daha önce de İsrailli terörist Baruch Goldstein'ın 1994'te El Halil kentindeki İbrahim Camisi'nde ibadet eden Müslümanlara ateş açarak yaptığı katliamı savunmuş, Goldstein'ın bu katliamı yaparak "çok büyük bir tehlikeyi önlediğini" iddia etmişti.

MAZUZ RUHANİ LİDER OLARAK SAYILIYOR

Fanatik görüşleriyle tanınan 78 yaşındaki haham Meir Mazuz, Sefarad Yahudileri tarafından kurulan aşırı dindar Şas Partisi’nin ruhani lideri sayılıyor.

İsrail’de 1984'ten bu yana çoğu iktidar koalisyonunun parçası olan Şas, Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümetinin ortağı ve İsrail Meclisindeki 11 milletvekili ile şu an ülkenin en büyük dördüncü partisi durumunda.

Mazuz, İsrailli Savunma Bakanı Yoav Gallant gibi Filistinlilere hayvan benzetmesinde bulunarak, "İnsanlarla uğraşıyor olsaydık Gazze’ye insani yardım gönderirdik ama hayvanlarla uğraşıyoruz." demişti.

İsrailli Haham ve papazlardan skandal Filistin sözleriİsrailli Haham ve papazlardan skandal Filistin sözleri

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 181 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    cehennemin dibinde ödül sizi bekliyor aşağılık mahluklar
    Cevapla
  • A. Semih 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu ukalâ hangi peygamberin ümmeti acaba? Davut A.S ve Musa A.S böyle bir hak vermiş mi? Düşman halkın kadınlarına tecavüz edilebilir denilmiş mi? Zebur veya Tevrat'ın hangi bölümünde ya da sahifesinde yazıyormuş? Mensubu olduklarını iddia ettikleri Peygamberler (A.S) Yaşantılarında buna bezer tavsiyeleri olmuş mu ki ümmetlerine? Bu adam haham olamaz! olsa olsa haham bozmasıdır.
    Cevapla
  • TC vatandaşı 1 hafta önce Şikayet Et
    Lanetli pis Yahudi!
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudiler Yüce ALLAH IN Lanetledigi bi kavimdir
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    En iyi yahudi olu yahudidir. Dunyadaki butun yahudiler olmedikce insanlik huzur bulamayacaktir. Ah ah imkan olsada Turkiyedeki siyonistlerden baslayabilsek . Sonrada ver elini Filistin devleti uzerinde yasadisi yasayan siyonistleri oldurmeye gidebilsek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR