İsrail şaşkına döndü, tüm sınırları kapattılar! Hamas'tan da son dakika açıklaması geldi..

İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nda düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 İsraillinin hayatını kaybettiği bildirildi. Olay sonrası İsrail İle Ürdün arasındaki tüm kara sınır kapıları kapatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 17:33 GÜNCELLEME 08.09.2024 17:54 DÜNYA
İsrail şaşkına döndü, tüm sınırları kapattılar! Hamas'tan da son dakika açıklaması geldi..
İsrail şaşkına döndü, tüm sınırları kapattılar! Hamas'tan da son dakika açıklaması geldi..
 

Son dakika haberi... İsrail makamları, 3 İsraillinin öldüğü silahlı saldırının ardından İsrail İle Ürdün arasındaki tüm kara sınır kapılarını kapattı. İsrail güçleri Ürdün ile İsrail arasında Ürdün'den işgal altındaki Batı Şeria'ya açılan Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemleri aldı.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, İsrail, Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nı çift yönlü olarak kapattı.

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Eriha kenti güzergahındaki tüm yollar da İsrail askerlerince kapatıldı.

İsrail radyosu, saldırı sırasında orada bulunan iki şoför ve işçilerin "saldırganla ilişkili olabileceği" şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Öte yandan Ürdün İçişleri Bakanlığı da olaya ilişkin inceleme başlattı.

İsrail ordusu, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı üzerinde düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli sivilin öldüğünü, saldırganın ise etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: ÜMMETİN, DİRENİŞLERİMİZİN VE HALKIMIZIN YANINDA OLDUĞUNUN TEYİDİDİR

Hamas, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda 3 İsrailli güvenlik görevlisinin öldüğü saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Ürdün'ün yiğit kahramanlarından birinin, Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlediği operasyon, Arap halklarının işgali ve işgal suçlarını reddettiğinin bir beyanıdır. Aynı şekilde; işgalin Filistin ve Ürdün'deki kötü amaçlarına karşı Arap halklarının bir tepkisidir. Bu operasyon, ümmetin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın savunulmasında halkımızın ve onların cesur direnişinin yanında güçlü bir şekilde durduğunun da teyididir." ifadelerine yer verildi.

Saldırının, İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da işlediği katliamların yanı sıra Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planlarına verilen "doğal bir tepki" olduğunu vurgulayan Hamas, eylemi düzenleyen kişinin öldürülmesi nedeniyle ailesi, tüm Arap ve İslam alemine de başsağlığı diledi.

İsrail ordusu, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı üzerinde düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsraillinin öldüğünü, saldırganın ise etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Hakan TAŞÇI 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kahraman kardeşimden Mekanı cennet olsunArtık dayanamıyoruz .oyalamayın engel olmayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Tüm dünyada siyonist Yahudi avı başlamalı öncelik itraile destek olan firmalar olmalı
    Cevapla
  • ADALET 1 hafta önce Şikayet Et
    SİYONİSTLERİ artık bana böcek gibi geliyor öldürülmesi gereken bir haşarat dünyanın başına bela bir ırk ve onun köpekliğini yapan abd ve ab deki uşakları hepinize ölüm
    Cevapla
  • Gündüz ALP 1 hafta önce Şikayet Et
    İtrailin helak olması için sözle dua yetmez icraat gerekir Türkiye gibi güçlü ordusu olan bir devlet itrailelle Savaşmadığı müddetçe itrailin yok olacağı filan yok bir babayiğit devlet aranıyor itraili yok edecek
    Cevapla
  • t.c 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH İSLAM ÜMMETİNE CESARET VE BİRLİK nasip etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR