Gazze’de 530 bin çocuk aşı oldu

Gazze'de yüzbinlerce çocuğa daha ulaşıldı. Hastalık mikroplarının zirvede dolaştığı Gazze'de önlem amaçlı binlerce çocuğa da çocuk felci aşısı yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2024 11:30 GÜNCELLEME 12.09.2024 11:53 DÜNYA
Gazze’de 530 bin çocuk aşı oldu
Gazze’de 530 bin çocuk aşı oldu

BİRLEŞMİŞ Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA), Gazze’de çocuk felci kapsamında başlatılan aşı kampanyasında, yaklaşık 530 bin çocuğun aşı olduğunu duyurdu.

ÇOCUK FELCİ AŞISINDA ÜÇÜNCÜ AŞAMA

UNRWA’dan yapılan açıklamada, “Tüm zorluklara rağmen ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları sayesinde çocuk felci aşılama kampanyası Gazze'nin kuzeyinde devam ediyor. Şu ana kadar Gazze Şeridi genelinde yaklaşık 530 bin çocuğa aşı yapıldı ve 10 yaşın altındaki tüm çocuklara ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” denildi.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Ahmet alperoğlu 6 gün önce Şikayet Et
    Neyin kafasını yaşıyorsunuz.kaç çocuk kaldıki
    Cevapla
  • Aydin 6 gün önce Şikayet Et
    cocuklari diri diri yakan acliktan öldüren ler bu sivilar icin izin veriyor hic mi süphe yok hic mi akil yok..belliki soykirim baska sekilde devam ediyor
    Cevapla
  • misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Yaptırılmamalı çocuklar saklanmalı mutlaka tehlikelidir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR