Bu kadarına da pes! Almanya'dan 'Türkiye' ile ilgili alçak hamle! O Ülkeyi tehdit ettiler

Eurofighter uçak alımını engelledikten sonra Akkuyu Nükleer Santrali'ne sabotaj girişiminde bulunan Alman devleti, ASELSAN'ın modernizasyon anlaşması imzaladığı Güney Amerika ülkesi Şili'yi tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2024 20:28 GÜNCELLEME 13.09.2024 20:29 DÜNYA
Bu kadarına da pes! Almanya'dan 'Türkiye' ile ilgili alçak hamle! O Ülkeyi tehdit ettiler
Bu kadarına da pes! Almanya'dan 'Türkiye' ile ilgili alçak hamle! O Ülkeyi tehdit ettiler
 
 

Almanya, Türk düşmanlığında bir aşamayı daha geride bıraktı. Ankara'nın 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı talebini bloke ederken aynı zamanda Akkuyu Nükleer Santrali'ne sabotaj girişiminde bulunan Olaf Scholz yönetimi, ASELSAN'ın Güney Amerika'daki savunma ihalesine de darbe vurmaya çalıştı. 

Envanterindeki Leopard tanklarının modernizasyonu için bir süre önce ASELSAN'la anlaşan Şili, geçtiğimiz günlerde Almanya'dan tehdit yüklü bir mesaj aldı. 

Türk savunma sanayii projeleri hakkında İngilizce haberler yayınlayan TurDef'in Şili kaynaklarına dayandırarak yayınladığı habere göre Berlin yönetimi, Şili ordusundaki Leopard tanklarını ASELSAN'ın modernize etmesi halinde bu ülkeye bir daha tank satılmayacağını bildirdi.

Şili merkezli Youtube kanalı La Trinchera'da yer verilen bilgiye göre ise Almanlar, Santiago ordusu için yeni Leopard-2 modellerine yönelik teklif mektubuna "ASELSAN ile modernizasyon anlaşması imzalanmamalıdır" şartını koydu. 

Berlin yönetimi hem Şili ordusu hem de Türk savunma sanayiine darbe vurmayı amaçlayan böyle bir girişimin ortaya çıkması sonrası herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

BERLİN-ANKARA REKABETİ GÜNEY AMERİKA'YA ULAŞTI

Şili Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı devlet şirketi FAMAE, Leopard 24 tipi tankların kapsamlı modernizasyonu ihalesini geçtiğimiz yıl ASELSAN'a vermişti. 

Teknoloji transferini de içeren sözleşme kapsamında ASELSAN, Şili tanklarının elektro-optik sistemlerini yeniliyor, araçlara lazer uyarı cihazı takıyor ve Leopard'ın üzerine Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) SARP entegrasyonu yapıyor. 

Sözleşme, tankların muhabere sistemlerinin modern hale getirilmesini ve son aşamada gelişmiş zırh ve aktif koruma sistemiyle kaplanmasını da içeriyor. 

Envanterinde 140 kadar Leopard tankı bulunan Şili ordusunun Alman şantajına ne cevap verdiği henüz bilinmiyor. Ancak Berlin yönetiminin tutumu, NATO ittifakını ortadan ikiye bölme potansiyeli taşıyor. 

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma kayıtsız şartsız destek verirken Türkiye'ye karşı düşmanca adımları hızlandıran Berlin yönetimi, Eurofighter alımına engel olmasının yanında Siemens şirketinin Akkuyu Nükleer Santrali için kritik parçaları göndermesine de manî oldu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 354 TÜMÜ
  • Alperen kagan 2 gün önce Şikayet Et
    Türkiye Devleti Olarak muhakkak misliyle karşılık verilmelidir, Madem Güçlü Devletiz,,gecikmeden bu Yahudi yalakası siyonist almanyaya Karşılık verelim,,
    Cevapla
  • Arslan 2 gün önce Şikayet Et
    HİTLERİN kemikleri sızlıyordur!!!!!!
    Cevapla
  • İzzet 2 gün önce Şikayet Et
    Almanya Amerika'nın güdümünde bir ülke bağımsız olarak hareket edemez. Almanya hiç bir zaman bizim dostumuz olmadı. Ülkemize yönelik pkk terör örgütü dahil her türlü bölücü terör örgütüne ev sahipliği yaptı ve yapıyor. Terör örgütleri rahatça örgütleniyor eleman topluyor eğitiyor finansman buluyor radyo ve dergilere sahip oluyor vs işte Almanya budur. Hala dost ve müttefik diyen varsa
    Cevapla
  • Anti İsrail 2 gün önce Şikayet Et
    Bu köpekler vermesin biz üretiriz şimdi biraz darda kalırız ama
    Cevapla
  • Taner 2 gün önce Şikayet Et
    Bu lar degilmiydi yahudileri diri diri yakanlar .anlamıyorum esas bu İsrail'i ulan size soykırım yapanları niye elestirmiyosunu.ama doğru Almanya'yı yöneten akıl ABD....
    Cevapla
  • Aytekin 2 gün önce Şikayet Et
    2.Dunya savasi sonrasi Almanya, Amerika'nin somurgesi haline geldi zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR